UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Almost) Complete Database of Pop Music Česky

Last Update: February 27, 2021          Total of: 362 766 artists

English
Selection A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Search for:
Own Searching

Calendar for 18.04.2021

New Releases...
New Dance Releases...
UK Charts...
US Charts...

Historical Charts
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Advertisement
Melody Maker vols. 1970-1984 and 1992-1998 is for sale. Contact below.

Guest Book Notes Sources Acknowledgements

In spite of great effort, the author is not capable to ensure the absolute data integrity. Any suggestions, supplementary information and proposals about the site contents and/or design are welcome as well as the offers of cooperation, sponsoring, advertising etc.

This web was launched on June 1, 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Line-Up Ex-Members Albums Singles Videos Movies Books Awards Links Various Refers
TŘI SESTRY
Prague, Czech Republic
*  1985

Line-Up:

TŘI SESTRY (photo)
 

Lou Fanánek Hagen - voc
Hana Lundiaková - acc
Ronald Seitl - g
Zdeněk Petr - g
Tomáš "Magor" Doležal - bg,voc
Petr Lukeš - ds

Former Members:

Petr Štěpánek (g); Luděk "Nikotýn" Pallat (g, cca 1987-94); Petr Jírový (g, cca 1987-cca 11/88); František Sahula (voc,g, cca 3/95-7/97); Miroslav Cvanciger (g, 7/97-cca 10/00)
Jiří "Hadr" Brábník (ds, 1985-1/96); Jakub Čistecký (ds,voc, cca 1987-89)
Tomáš "Sup" Karásek (acc, cca 1987-do 1993); Veronika Borovková (voc,acc, ?-11/01)

Albums Discography:

#TitleRelease DateLabelTypeUKUSA
1.Na kovárně, to je nářez9/1990 Monitor
2.Alkáč je největší kocour aneb Několik písniček o lásce12/1991 Monitor
3.Švédská trojka03.03.1993Monitor
4.Hudba z Marsu08.05.1995Monitor
5.Rarity5/1995 Monitor
6.Zlatí hoši23.09.1996Monitor
7.Průša se vrací1/1998
8.Soubor kreténů9/1999 Monitor-EMI
9.Patnáct let jsem na Kovárně na plech
(2CD)
09.10.2000Monitor-EMI
10.Hlavně, že je večírek! 15 let souboru kreténů11/2000 Tom-Art
11.Do Evropy nechceme2/2002 EMI
12.Lihová škola umění aneb Válka s loky08.12.2003EMI
13.Na eXX7/2005 EMI
14.20 let naživu4/2006 EMI
15.Mydlovary11/2007 EMI
16.Beatová síň slávy
& Visací zámek & Synové výčepu
12/2009 EMI
17.Lázničky4/2010 EMI
18....z garáže3/2011
19....v aréně9/2011 3CD
20.Líná hudba, holý neštěstí02.05.2013EMI
21.30 v ještě větší Aréně19.08.2016Warner Music
22.O2 Aréna Live26.08.2016Warner Music
23.Svobodu ředkvičkám!2018

Lou Fanánek Hagen:

#TitleRelease DateLabelTypeUKUSA
1.Stará Kovárna ... aneb konec punku v Čechách
& František Sahula
8/1994 Monitor
2.Jevany
credited to: Fanánek
09.05.2008EMI
3.Miluáju chána
credited to: Fanánek & Synové výčepu
5/2011

Singles Discography:

#SP/EP TitleRelease DateLabelUKUSA
1.25:018/1993
2.Hrobečky8/2002

Videos:

1. ...v aréně - 9/2011, live 2DVD

Movies:

1. Tři sestry aneb Hudba z Marsu (1995, documentary, directed by Petr Orozovič)
2. Král Ubu (1996, starring Lou Fanánek Hagen)

Bibliography:

Lou Fanánek Hagen: Tak to bylo, tak to je ... (1/1996)
Lou Fanánek Hagen: Fanánkova dieta - zdravý kořínek (1998)
Radek Diestler: Hlavně, že je večírek aneb 15 let Tří sester v 15 obrazech (10/2000)

Awards:

1990 Melodie Awards Awards - Best New Artist

WWW Links:

http://www.trisestry.cz
http://www.samuel.cz/~musiccz
http://www.mujweb.cz/www/Sestry

Various:

Lou Fanánek Hagen:

produced by LP:

Synové výčepu: V továrně je dobře (16.11.92, Monitor)

appeared on the LP:
Petr Janda: Co je dobrý a co zlý (9/98, Best I.A.)

Compilation Appearances:
"Červi v kině" on OST "Nahota na prodej" (1993)

texty skladeb on the LP Šmoulové: Šmoulí-super-disko-šou (1996, Monitor)

Petr Lukeš:

j.h on the LP František Sahula: Kyvadlo a jáma (9/97, Save)

Tomáš "Magor" Doležal:

produced by LP:

Divokej Bill: Propustka do pekel (6/00, Monitor-EMI)

Press References:

&musiQ
YearIssueDatePageColumnType
20027 71Livegig review
Bang!
YearIssueDatePageColumnType
1995705.04.19956Big Bang!
19951019.05.199527interview
19951102.06.199512CD,MC Bang!album review
19951216.06.199512CD,MC Bang!album review
19951917.10.199516Live Bang! - World Of Staingig review
Big Beng!
YearIssueDatePageColumnType
19961726.09.19964interview
19961803.10.199625Forum kritikumalbum review
1997827.02.199712Livegig review
1998215.01.199811Bonusinterview
1998505.02.199812Livegig review
1998612.02.19984interview
1998612.02.199825Forum kritikumalbum review
19982525.06.199812Livegig review
1999804.03.199913Livegig review
19992712.08.199921Live - Rock Písek '99gig review
19993116.09.19996Infokus
19993223.09.199926Forum kritikumalbum review
19993330.09.199919interview
20001420.07.200022Live - Rockvarygig review
20002109.11.200025profile, discography
20002109.11.200034Forum kritikumalbum review
2001622.03.200148Knihy
20011713.09.200114Live - Řev Řevnicegig review
20012025.10.200114Live - Natrucgig review
2002307.02.20028Infokus
2002421.02.20024interview, discography
2002421.02.200242Forum kritikumalbum review
2002621.03.200213Livegig review
20021416.08.200238Live - Stádlecký mostgig review
2003117.01.200338Livegig review
Gramorevue
YearIssueDatePageColumnType
198812 16Rockumentaceprofile
Melodie
YearIssueDatePageColumnType
19886 10Rockfest '88gig review
19912 24Recenzealbum review
19915 10
19923 30Recenzealbum review
Rock & Pop
YearIssueDatePageColumnType
1990228.05.199011Punk's Not Deadgig review
19901328.10.199016
1991314.02.199120Recenzealbum review
1991910.05.199122Livegig review
19911304.07.199110interview
1992224.01.199229Recenzealbum review
1992904.05.199230Live - Reflex Showgig review
19922320.11.19926Pelmelinterview
1993115.01.199331Live - Pražské rockové dnygig review
1993404.03.19935Pelmel
1993601.04.199330Livegig review
1993913.05.199329Recenzealbum review
19931509.08.19934Pelmel
19931623.08.199328Recenzealbum review
19951106.06.19958Rock & Top
19951220.06.199525Recommandé Recalbum review
19951304.07.199524interview
199612 34interview
199612 90Recenze - Novinkyalbum review
19978 12Pelmel
19983 105Recenze - Novinkyalbum review
199810 86Live - Rock Summit Trutnovgig review
19993 110Recenze - Reedicealbum review
199910 74interview
199910 107Recenze - Novinkyalbum review
20002 92Livegig review
20006 17Pelmel - Jedem, pásy se točíinterview
20008 39Rock For Peoplegig review
20009 16Pelmel
200010 47profile
200012 16Pelmel - Doma
200012 105Recenze - Novinkyalbum review
20011 122Recenze - Knihy
200112 16Pelmel
20023 34interview
20042 36profile
20042 77Recenzealbum review
20057 34Interviewinterview
20057 70Recenzealbum review
200511 9Rock&Top
20065 69Recenze CZalbum review
20076 77Livegig review
200711 11Newsinterview
200712 24interview
200712 83Livegig review
20081 70Recenzealbum review
20102 70Recenze CDalbum review