UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 18. května 2022          Celkem: 365 550 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 19.05.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Působení Sestava Ex-členové Alba Singly Video Filmy Různé Reference
GALLAGHER Rory
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 02.03.1948 (Ballyshannon, Irsko)
Zemřel(a): 14.06.1995 (transplantace jater)

Působení:

cca 1962 The Fontana Showband
? The Impact
1965-70 Taste
od 2/71 Rory Gallagher

Sestava

Rory Gallagher - voc,g
Gerry McAvoy - bg
Brendan O'Neill - ds

Bývalí členové:

Wilgar Campbell (ds, 2/71-72); Rod d'Ath (ds, 1972-cca 10/75); Ted McKenna (ds, 1976-80)
Lou Martin (p, 1972-cca 10/75)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Rory Gallagher5/1971 Polydor32
2.Deuce11/1971 Polydor39
3.Live In Europe5/1972 Polydor9
4.Live At The Isle Of Wight8/1972 Polydor41
5.Blueprint
produkce: Rory Gallagher
2/1973 Polydor12
6.Tattoo20.10.1973Polydor32
7.In The Beginning - An Early Taste Of Rory Gallagher1974 Decca
8.Irish Tour '74
(2LP)
6/1974 Polydor36
9.Sinner & Saint2/1975 Polydor
10.Rory Gallagher14.03.1975Polydor 1+2
11.Against The Grain
produkce: Rory Gallagher
24.10.1975Chrysalis30
12.The Story So Far4/1976 Polydor
13.Calling Card
produkce: Roger Glover
27.08.1976Chrysalis32
14.The Best Years22.10.1976Polydor
15.Live08.04.1977Polydor
16.Take It Easy Baby1977
17.First & Best1978
18.Photo-Finish
produkce: Rory Gallagher/Alan O'Duffy
13.10.1978Chrysalis
19.Top Priority
produkce: Rory Gallagher/Alan O'Duffy
07.09.1979Chrysalis56
20.The Story Of Rory Gallagher1979 Chrysalis
21.Stage Struck12.09.1980Chrysalis40
22.Jinx23.04.1982Chrysalis68
23.Defender7/1987 Demon
24.The Best Of Rory Gallagher And Taste2/1988 Polydor
25.Fresh Evidence6/1990 I.R.S.
26.Edged In Blue6/1992 Capo/Demon
27.G-Men Bootleg Series Vol. 1
(3CD)
11/1992 Essential
28.BBC Sessions09.08.1999
29.Let's Go To Work10/2001 Capo
30.Wheels Within Wheels18.03.2003Buddha
31.Big Guns: The Very Best of Rory Gallagher14.06.2005BMG Heritage31
32.Live at Montreux25.07.2006Eagle
33.Original Album Classics24.06.2008Sony BMG Europe
34.Crest of a Wave: The Best of Rory Gallagher25.08.2009Eagle
35.Greatest Hits02.02.2010Sony BMG Europe
36.Beat Club Sessions14.09.2010Eagle Rock
37.Notes from San Francisco
(2CD)
17.05.2011Eagle44
38.Stratocaster Sounds25.06.2013
39.Kickback City
(3CD)
29.10.2013Strange Music
40.Live at Montreux Anthology04.02.2014
41.Irishman In New York28.04.2015Rockbeat
42.Cradle Rock: Radio Broadcast, 197410.07.2015Laser Media
43.Young Fashioned Ways Broadcast 197521.10.2016Laser Media
44.The French Connection4/2018 UMC
45.Blues5/2019 UMC17
46.Check Shirt Wizzard - Live In '773/2020 UMC26
47.The Best Of Rory Gallagher10/2020 Universal
48.Cleveland Calling - Pt 27/2021 UMC

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.It's You / Just The Smile / Sinner Boy1/1971 Polydor
2.Souped Up Ford / I Take What I Want11/1975 Chrysalis
3.Shadow Play / Souped Up Ford / Brute Force And Ignorance12.01.1979Chrysalis
4.Philby / Hellcat / Country Mile31.08.1979Chrysalis
5.Wayward Child (live) / Keychain22.08.1980Chrysalis
6.Hellcat / Nothing But The Devil1980 Chrysalis
7.Big Guns / The Devil Made Me Do It18.06.1982Chrysalis
8.Blister On The Moon / Sugar Mama / Catfish / On The Board10/1982 Polydor
9.Shadowplay / Brute Force And Ignorance / Moonchild / Souped Up Ford1983 Chrysalis
10.Seems To Me / No Peace For The Wicked
(LP bonus)
7/1987 Demon

Gerry McAvoy:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Street Talk14.12.1979Bridge House

Video:

1. Live In Cork - ?, live
2. Irish Tour - 2/2001, BMG Video, live

Filmy:

1. Rory Gallagher - Irish Tour '74 (10/1974, r. Tony Palmer)

Různé:

† 14.6.1995 (transplantace jater)

j.h. na LP:

Jerry Lee Lewis: The Session (9.3.73, Mercury)
Lonnie Donegan: Puttin' On The Style (1977)
Box Of Frogs: Box Of Frogs (7/84, Epic)

Ted McKenna:

j.h. na LP:

Dan McCafferty: Dan McCafferty (24.10.75, Mountain)
Billy Rankin: Growin' Up Too Fast (1984, A&M)
Phenomena: Phenomena I (1985, Bronze)
Ian Gillan: Naked Thunder (6/90, east west)
Fish: Internal Exile (10/91, Polydor)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19942619.07.199443Opilci v dějináchprofil
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19972419.06.199790Hard & Heavy Mastersdiskografie
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19814 105recenze koncertu
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1971003.04.19711
1971003.04.19719interview
1971024.04.197127Pop Albumsrecenze LP
1971001.05.197133Choicerecenze LP
1971018.09.197120recenze koncertu
1972029.01.197242Caught In The Actrecenze koncertu
1972030.12.197220
19731010.03.197343Caught In The Actrecenze koncertu
19742522.06.197462Caught In The Actrecenze koncertu
19743821.09.197449interview
19744402.11.197452Caught In The Actrecenze koncertu
19744723.11.197434Caught In The Actrecenze koncertu
19744907.12.197465Caught In The Actrecenze koncertu
1975104.01.197536Caught In The Actrecenze koncertu
19751619.04.197542Albumsrecenze LP
19751726.04.197542recenze koncertu
19752414.06.197534interview
19753026.07.197540Caught In The Actrecenze koncertu
19754218.10.19751
19754325.10.197552Albumsrecenze LP
19755120.12.19755Caught In The Actrecenze koncertu
19755120.12.197518interview
1976103.01.19765Caught In The Actrecenze koncertu
1976317.01.197614Caught In The Actrecenze koncertu
19763314.08.19765
19764002.10.197629New Albumsrecenze LP
19764216.10.197640interview
19784418.11.197835interview
19785230.12.19783News
1979320.01.197928Caught In The Actrecenze koncertu
19793118.08.19794News
19793408.09.197924Singlesrecenze SP
19794127.10.197943Any Questions?diskografie
19801329.03.198026Caught In The Actrecenze koncertu
19802502.08.19803News
19813712.09.198127interview
19814431.10.19815Fast Forward
19815012.12.198124Caught In The Actrecenze koncertu
19821617.04.198232Datelines
19822122.05.198218Albumsrecenze LP
19822412.06.198225Caught In The Actrecenze koncertu
19952524.06.19956News
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1972016.12.197225
1972023.12.197219Front Row Reviewsrecenze koncertu
1973013.01.19734News Desk
1973017.02.197323Front Row Reviewsrecenze koncertu
1973007.04.197334This Is America
1973013.10.19733News Desk
1973013.10.197351
1974019.01.19743News Survey
1974011.05.19743News Desk
1974001.06.19742News Desk
1974013.07.197410Albumsrecenze LP
19743821.09.19742News Desk
1975004.01.197526On The Townrecenze koncertu
1975008.03.197522Plattersrecenze LP
1975015.03.19752News Desk - Recording News
1975019.07.197534
1975022.11.197524Plattersrecenze LP
1975020.12.197534On The Townrecenze koncertu
1976003.01.19765
1976023.10.197648recenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941616.08.19947Galerie
19951304.07.19953Hot
20035 74Recenze CDrecenze LP
20118 58Recenze CDrecenze LP