UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 21. března 2020          Celkem: 356 698 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 30.03.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
EDDIE AND THE HOT RODS
London, GB
*  1975+  1985

Sestava

Barrie Masters - voc
Dave Higgs - g
Graeme Douglas - g
T.C. - bg
Tex Axile - ds

EDDIE AND THE HOT RODS (photo)
 

Bývalí členové:

Paul Gray (bg, 1975-80); T.C. (bg, 1980-81)
Steve Nichols (ds, 1975-cca 2/78)
Lew Lewis (harp, 1975-76)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Teenage Depression26.11.1976Island43
2.Life On The Line
produkce: Ed Hollis
04.11.1977Island27
3.Thriller3/1979 Island50
4.Fish And Chips
produkce: Al Kooper
4/1981 EMI
5.One Story Town
(mini LP)
9/1985 Waterfront
6.The Curse Of The Hot Rods12/1992 Link
7.Live And Rare9/1993 Receiver
8.Ties That Bind3/1994 Dojo
9.BBC Radio 1 Live In Concert7/1994 Windsong
10.The End Of The Beginning - The Best Of Eddie And The Hot Rods8/1994 Island
11.Gasoline Days08.07.1996NMC/voices
12.Get Your Rocks Off09.07.2002Freud/Jungle
13.Better Late Than Never31.01.2006United States Dist
14.Singles Collection24.11.2009Captain Oi!
15.Do Anything You Wanna Do: The Best Of27.11.2012Spectrum Music
16.2 Sides11.03.2014Wienerworld
17.Live At the Astoria11.03.2014Wienerworld
18.Two's Company17.03.2015Wienerworld

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Writing On The Wall / Cruising In The Lincoln30.01.1976Island
2.Wooly Bully / Horseplay (Weary Of The Schmaltz)04.06.1976Island
3.Live At The Marquee EP
(96 Tears / Get Out Of Denver / Encore: Gloria / Satisfaction)
13.08.1976Island43
4.Teenage Depression / Shake
produkce: Ed Hollis/Vic Maile
29.10.1976Island29
5.I Might Be Lying / Ignore Them08.04.1977Island44
6.Hard Drivin' Man / Horseplay / Double Checkin' Woman / All I Need Is Money24.06.1977Island
7.Do Anything You Wanna Do / Schoolgirl Love
vydáno pod jménem: The Rods
produkce: The Rods/Ed Hollis
29.07.1977Island9
8.Till The Night Is Gone (Let's Rock) / Flipside Rock
& Rob Tyner
11.11.1977Island
9.Quit This Town / Distortion May Be Expected
produkce: Ed Hollis
16.12.1977Island30
10.Life On The Line / Distortion May Be Expected17.02.1978Island
11.Media Messiah / Horrors Through The Straightness10/1978 Island
12.Power And The Glory / Highlands One, Hopefuls Two02.03.1979Island
13.At Night / You Better Run / Looking Around07.03.1980EMI
14.Wide Eyed Kids / Leave Us Alone11/1980 EMI
15.Farther On Down The Road / Fish'n'Chips4/1981 EMI
16.Fought For You / Hey Tonight2/1985 Waterfront

Různé:

rozchod 1981
reunion 1984

Účast na kompilacích:

"Do Anything You Wanna Do" na OST "That Summer" (25.5.79, Arista)

Paul Gray:

j.h. na LP:

Johnny Thunders: So Alone (9/78, Real)

prod. SP:
Dolly Mixture: Teen Been (27.11.81, Respond)

Steve Nichols:

j.h. na LP:

Johnny Thunders: So Alone (9/78, Real)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19762810.07.19763New Singlesrecenze SP
19763131.07.19763New Singlesrecenze SP
19763131.07.197632Caught In The Actrecenze koncertu
19763207.08.197624
19763925.09.197622Caught In The Actrecenze koncertu
19763925.09.197640interview
19764109.10.197624Band Breakdownprofil, interview
19764827.11.197627New Albumsrecenze LP
19771005.03.197720Caught In The Actrecenze koncertu
19772411.06.197716Caught In The Actrecenze koncertu
19772625.06.197719Singlesrecenze SP
19773130.07.197713Singlesrecenze SP
19774322.10.19774News
19774719.11.197720Singlesrecenze SP
19774826.11.197717Caught In The Actrecenze koncertu
19774826.11.197720Albumsrecenze LP
19775117.12.197718Singlesrecenze SP
19775331.12.197713Caught In The Actrecenze koncertu
1978107.01.19785interview
1978214.01.19784News
1978825.02.197817Caught In The Actrecenze koncertu
1979320.01.197923Singlesrecenze SP
1979803.03.197929Singlesrecenze SP
1979803.03.197939Caught In The Actrecenze koncertu
1980823.02.19803News
1981317.01.198123Caught In The Actrecenze koncertu
19812123.05.198124Albumsrecenze LP
19971616.04.197724Singlesrecenze SP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1976019.06.197615Plattersrecenze LP, recenze SP
1976006.11.197623Singlesrecenze SP
1976027.11.197640Plattersrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941221.06.19947Galerie