UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 26. července 2020          Celkem: 359 472 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 06.08.2020

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2020)
UK Albums
(1956-2020)
Billboard Singles
(1940-2020)
Billboard Albums
(1970-2020)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
NICE
London, GB
*  10/1967

Sestava (1973):

Lee Jackson - bg
Patrick Moraz - kb
Brian Davison - ds

Bývalí členové:

Keith Emerson (kb, 10/67-4/70)
David O'List (g, 10/67-68)
Ian Hague (ds)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Thoughts Of Emerlist Davjack12/1967 Immediate
2.Ars Longa, Vita Brevis12/1968 Immediate
3.The Nice8/1969 Charisma3
4.Five Bridges Suite6/1970 Charisma2
5.Elegy3/1971 Charisma5
6.Autumn '67 - Spring '688/1972 Immediate
7.In Memoriam1974
8.Immediate Story1975
9.Hang On To A Dream1975
10.The Best Of Nice1/1976 Immediate
11.Amoeni Redivivi3/1976 Immediate
12.Nice With Keith Emerson1976
13.America1976
14.Greatest Hits09.12.1977Immediate
15.Intermezzo1978
16.The Nice Collection
(2LP)
11/1985 Castle
17.The 20th Anniversary Of The Nice8/1987 Seal
18.The Best Of The Nice - America12/1993 Immediate
19.America3/1994 Laserlight
20.The Immediate Years
(3CD box set)
11/1995 Charly
21.The Immediate Collection10/1999 2CD
22.Absolutely The Best11.09.2001Fuel 2000
23.Swedish Radio Sessions05.02.2002Sanctuary
24.Live At The BBC07.05.2002Castle
25.Long Versions02.08.2005Double Classics
26.Everything as Nice as Mother Makes It19.09.2006Castle Music
27.Fillmore East 196911.08.2009EMI
28.Diamond Hard Blue Apples of the Moon
(2CD)
24.08.2010Micro Werks
29.Diary Of An Empty Day09.11.2010Repertoire
30.Castle Masters Collection07.06.2011JDC
31.Autumn 1968 / Spring 196907.08.2015

Brian Davison:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Every Which Way1970

Lee Jackson:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Lonely Girl1973
2.Bill Haley Presents1976

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Thoughts Of Emerlist Davjack / Azrael (Angel Of Death)11/1967 Immediate
2.America / The Diamond Hard Apples Of The Moon6/1968 Immediate21
3.Brandenburger / Happy Freuds12/68. Imm
4.She Belongs To Me7/1969 Immediate
5.Country Pie / One Of Those People7/1970 Charisma
6.America / The Diamond Hard Apples Of The Moon
(reissue)
12/1982 Immediate

Různé:

rozchod 1969
reunion 10/73, pak se přejmenovali na Refugee

j.h. na LP:

Roy Harper: Flat Baroque & Berserk (6/70, Harvest)

Reference:

Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1998612.02.1998194Hard & Heavy Masters
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19744723.11.197451Fanzine
19781622.04.197830Albums - Short Takesrecenze LP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1972002.09.197218Albumsrecenze LP
1973020.10.19732News
1975020.12.19752News Desk - Recording News
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1995909.05.19956Galerie