UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 28. června 2022          Celkem: 365 656 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 11.08.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
WALDRON Mal
(p)

Osobní údaje:

Narozen(a): 16.08.1925 (New York City, USA, jako Malcolm Earl Waldron)
Zemřel(a): 02.12.2002 (rakovina)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Mal 11956
2.Mal 21957
3.Mal 31957
4.Mal 41958
5.Detour to the Moon
& Mary Ann McCall & Jimmy Raney
1958
6.Left Alone24.02.1959Bethlehem
7.Impressions1960
8.Where?
& Ron Carter & Eric Dolphy
20.06.1961New Jazz
9.Sweet Love, Bitter Love1967
10.Free at Last24.11.1969
11.Spanish Bitch1970
12.The Opening1970
13.Black Glory1971
14.A Little Bit Of Miles1971
15.A Touch Of The Blues1972
16.Blues For Lady Day1972
17.Mal Waldron1972
18.Up Popped The Devil1973
19.The Call1974
20.Hard Talk1974
21.One-Upmanship1977
22.First Encounter1977
23.Moods1978
24.Signals1/1979 Freedom
25.Mingus Lives1979
26.Snake Out1980
27.What It Is1981
28.Herbe De L'Oubli1981
29.One Entrance, Many Exits1982
30.You & Night & Music09.12.1983
31.One For Lady1985
32.Left Alone '86
& Jackie McLean
1986
33.Soul Eyes: The Mal Waldron Memorial Album13.05.2003P
34.Lausanne Concert
& Rene Bottlang
(live)
15.06.2004Elephant
35.Eric Dolphy & Booker Little Remembered09.08.2004
36.On Steinway08.02.2005Fuel 2000
37.Mal Waldron With the Steve Lacy Quintet
& Steve Lacy
15.03.2005Verve
38.At the Bimhuis 1982
& Steve Lacy
(live)
11.07.2006Challenge
39.Complete Recordings
vydáno pod jménem: Mal Waldron Original Quartet & Jackie McLean
26.12.2006Lonehill Jazz
40.Left Alone Revisited: A Tribute to Billie Holiday
& Archie Shepp
10.02.2009Enja
41.Complete Black Saint / Soul Note10.04.2012Black Saint
42.Plays the Blues14.08.2012Enja Horst Weber
43.The Dealers: Complete Sessions
& John Coltrane
17.06.2014Essential Jazz Classics
44.News: Run About Mal / Mal 8116.06.2015Progressive
45.And Alone16.10.2015
46.Recordings 1957-196111.03.2016Enlightenment
47.The Recordings 1956-195711.03.2016Enlightenment
48.The Complete Remastered Recordings, Vol. 216.12.2016Black Saint

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1972005.02.197234Jazz Recordsrecenze LP