UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 2. října 2022          Celkem: 365 861 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 03.10.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Působení Alba Singly Různé Reference
WAILER Bunny
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 10.04.1947 (Kingston, Jamajka, jako Neville O'Riley Livingston)
Zemřel(a): 02.03.2021
WAILER Bunny (photo)
 

Působení:

1964-73 Bob Marley And The Wailers

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Blackheart Man
produkce: Bunny Wailer
27.08.1976Island
2.Protest
produkce: Bunny Wailer
04.11.1977Island
3.Bunny Wailer Sings The Wailers20.02.1981Island
4.Tribute1982
5.Hook Line & Sinker1982
6.Live1983
7.Rule Dance Hall1987
8.Time Will Tell - A Tribute To Bob Marley1990 Shanachie
9.Dance Massive1992
10.Crucial! Roots Classics1994 Shanachie
11.Hall Of Fame - A Tribute To Bob Marley's 50th Anniversary1996 RAS
12.Dub D'sco08.02.1999
13.Dub Disco Volume 229.01.2007Solomonic
14.In I Father's House29.01.2007Solomonic
15.Rock'n'Groove30.10.2007
16.Marketplace04.12.2009Solomonic
17.Reincarnated Souls29.10.2013VP
18.Solomonic Singles, Pt. 1: Tread Along, 1969-197626.08.2016Dub Store
19.Solomonic Singles 2: Rise and Shine 1977-198614.10.2016Dub Store

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Dream Land22.10.1976Island
2.Get Up Stand Up07.10.1977Island
3.Rockers1/1978 Solomonic
4.Dancing Shoes22.05.1981Grove Music
5.Rise And Shine09.10.1981Solomonic
6.Trouble On The Road / Collie Man27.05.1983Solomonic
7.Boderation8/1983 Solomonic
8.Back To School / School Is Out
& Supra Allstars
11.06.2007Supra
9.Duppy Gun / Where Were You27.08.2007Tuff Gong
10.Searching For Love / Must Skank
& Tuff Gong All Stars
10.03.2010Solomonic/Dub Store
11.Bide Up / Bide
& Big Youth
10.03.2010Solomonic/Dub Store
12.Armagideon / Armagideon Dub10.03.2010Solomonic/Dub Store
13.Rise & Shine / Solomonic Dub10.03.2010Solomonic/Dub Store
14.Rule Dancehall10.03.2010Solomonic/Dub Store
15.Stand In Love / Stand In (version) (Riddim)20.07.2011Solomonic
16.Rasta Man13.02.2014Solomonic

Různé:

působil rovněž pod pseudonymem Bunny Livingstone

j.h. na LP:

Toots And The Maytals: True Love (6.4.04, V2)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19762412.06.197630interview
19763528.08.197620New Albumsrecenze LP
19774108.10.197724Singles - Reggaerecenze SP
19774612.11.197729Albumsrecenze LP
1979213.01.197920Singlesrecenze SP
1981821.02.198121Albumsrecenze LP
19812123.05.198127Singlesrecenze SP
19814110.10.198123Singlesrecenze SP
19832228.05.19834Fast Forward
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1976009.10.197610interview
1976006.11.197623Singlesrecenze SP