UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 27. listopadu 2022          Celkem: 365 957 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 04.12.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Ex-členové Alba Singly Filmy Různé Reference
TANGO
Praha, Česká republika
*  1984

Sestava (2001):

Miroslav Imrich - voc
Zdeněk Juračka - g,voc,viol
František Kotva - g,voc
Jiří Novotný - bg,voc
Josef Cigánek - ds
Ota Baláž - kb,sax,voc

Bývalí členové:

Jaroslav Vondrák (ds, 1984-4/88)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Elektrický bál1986 Supraphon
2.Tango '878/1987 Supraphon
3.Tango 83-856/1988 Supraphon
4.Můra, hop!10/1988 Supraphon
5.1984-19889/1994 Supraphon
6.Boom Boom7/2009 Tango

Ota Baláž:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Bubušou 1
& Lucie Bílá & Kamil Střihavka & Vilém Čok & Michael Kocáb
6/1992 Bonton
2.Balage9/1997 Bonton

Zdeněk Juračka:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Veteráni studené války
& Jiří Růžek & Ota Petřina
1/1999 Český rozhlas/Gang

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Na šikmé ploše / Elektrický bál1984 Supraphon
2.Co s tím sklem / Z bláta do louže1985 Supraphon
3.Když máš den / Šepoty noci1985 Supraphon
4.Nafoukaná / Zkus být svá1986 Supraphon
5.Pomalá / Narozeniny1986 Supraphon
6.Jižní pól1987
7.Mariana / Takhle málo ja tě znám12/1987

Ota Baláž:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Cesta rájem / Život1988 Supraphon

Filmy:

1. Kam pánové, kam jdete (1987, hudba, role, r. Karel Kachyňa)
2. Ulice (2017, role Ota Baláž)

Různé:

rozchod 4/1988
reunion 2001

František Kotva:

prod. LP:

Mercedes: Jako šašci (9/92, Popron)
Kurtizány z 25. avenue: Ubiquity (10/93, Monitor)
Mercedes: S tebou sám (4/94, Popron)
Ksichties: Ksichties (8.3.96, Happy Music)

prod. SP:
Wohnout: Plešatí pánové (6/99)

j.h. na LP:
Ivan Hlas: Tanec při svíčkách (10/95, Bonton)

Zdeněk Juračka:

j.h. na LP:

G.S. Gang: Žižkov 130 00 (6/94, Reflex)

Ota Baláž:

j.h. na LP:

Vilém Čok & Delirium: Na Václavským Václaváku (10/94, Bonton)

prod. LP:
Nastřižené vlasy: Nastřižené vlasy (12/93, Popron)
Maracana (1994)
Jeff Biograf Band: Jeff Biograf Band (12/95, Forte)
Doctor P.P.: Lochneska (4/07, Giordano)

Reference:

Gramorevue
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19886 16Z pódiarecenze koncertu
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19882 29Recenzerecenze SP
19883 12Melodie z domova
19884 14Melodie z domova
19886 29Recenzerecenze SP
19898 251Recenzerecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941927.09.199429Recenzerecenze LP
200112 16Pelmel
20022 14Pelmel
20099 71Recordrecenze LP