UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 19. září 2021          Celkem: 364 490 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 21.09.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Ocenění Různé Reference
SANBORN David
(horns)

Osobní údaje:

Narozen(a): 30.07.1945
SANBORN David (photo)
 

Působení:

1967 Paul Butterfield Blues Band
1974 David Bowie
cca 12/75 Paul Simon

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Taking Off15.08.1975Warner Bros
2.Love Songs1976
3.Sanborn2/1976 Warner Bros
4.Promise Me The Moon12/1977 Warner Bros
5.Heart To Heart1/1978 Warner Bros
6.Hideaway1980 Warner Bros
7.Voyeur1981 Warner Bros
8.As We Speak1982
9.Backstreet04.11.1983Warner Bros 81
10.Street Beat4/1984 Warner Bros
11.Straight To The Heart
produkce: Marcus Miller/Russ Titelman
1/1985 Warner Bros 64
12.Double Vision
& Bob James
produkce: Tommy Lipuma
6/1986 Warner Bros 50
13.A Change Of Heart2/1987 Warner Bros 74
14.Close-Up6/1988 Reprise 59
15.Another Hand7/1991 170
16.Upfront5/1992 107
17.Hearsay6/1994 116
18.The Best Of David Sanborn12/1994
19.Pearls28.03.1995 124
20.Songs From The Night Before10/1996 180
21.Inside
(Grammy)
produkce: Marcus Miller
23.03.1999Warner Music
22.Essentials02.07.2002Rhino
23.Time Again03.06.2003Verve 177
24.Closer11.01.2005
25.Greatest Hits15.03.2005Rhino
26.Heart to Heart05.06.2007Mosaic Contemporary
27.Here & Gone12.08.2008Decca
28.Only Everything26.01.2010Decca
29.Original Album Series17.08.2010Warner Bros
30.Then Again: The Anthology
(2CD)
31.07.2012Rhino
31.Human Quartet
& Bob James
30.04.2013JVC
32.Quartette Humaine
& Bob James
21.05.2013Okeh
33.Three Way
& Joey DeFrancesco & Bobby Hutcherson
25.02.2014Blue Note
34.Enjoy the View
& Joey DeFrancesco & Bobby Hutcherson
24.06.2014Blue Note
35.River27.01.2015
36.Time and the River07.04.2015Okeh

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.All I Need Is You1981 Warner Bros
2.Neither One Of Us13.01.1984Warner Bros
3.Chicago Song1987 Warner Bros
4.Slam01.07.1991
5.Bang Bang02.07.199299 53
6.Got To Give It Up03.06.1994
7.Everything Must Change21.03.1995

Ocenění:

1981 Grammy Awards - Best R&B Instrumental Performance (SP "All I Need Is You")
1985 Grammy Awards - Best Jazz Fusion Performance, Vocal or Instrumental (LP "Straight To The Heart")
1986 Grammy Awards - Best Jazz Fusion Performance, Vocal or Instrumental (LP "Double Vision", & Bob James)
1987 Grammy Awards - Best R&B Instrumental Performance (Orchestra, Group or Soloist) (SP "Chicago Song")
1988 Grammy Awards - Best Pop Instrumental Performance (Orchestra, Group or Soloist) (LP "Close-Up")
1999 Grammy Awards - Contemporary Jazz Performance ("Inside")

Různé:

j.h. na LP:

Esther Phillips: Performance (2/75, Kudu)
Cat Stevens: The View From The Top (23.5.75, Decca)
Michael Bolotin: Michael Bolotin (10/75, RCA)
Tommy Bolin: Teaser (11/75, Atlantic)
Michael Bolotin: Every Day Of My Life (1976, RCA)
Phoebe Snow: Second Childhood (12.3.76, CBS)
Ian Hunter: All American Alien Boy (18.5.76, CBS)
Elton John: Blue Moves (22.10.76, Rocket)
James Taylor: J.T. (7/77, Columbia)
Garland Jeffreys: One-Eyed Jack (7.4.78, A&M)
Carly Simon: Boys In The Trees (21.4.78, Elektra)
Roger Waters: The Pros And Cons Of Hitch Hiking (8.5.84, Harvest)
Toto: Fahrenheit (10/86, Columbia)
Youssou N'Dour: The Lion (5/89, Virgin)
Candy Dulfer: Big Girl (1995, BMG)
Mike Stern: Give And Take (1997, Atlantic)
Monkey Business: Kiss Me On My Ego (6/05, Sony Music)

Reference:

Gramorevue
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19894 10Recenzerecenze LP
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19819 267Ze světa
19899 284Recenzerecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19753713.09.197542Albumsrecenze LP
19755120.12.197510profil
19763818.09.197618Caught In The Actrecenze koncertu
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1975027.09.197521Plattersrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19997 111Recenze - Jazz Caférecenze LP