UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 2. října 2022          Celkem: 365 861 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 07.10.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
METAL CHURCH
USA
*  1983

Sestava

Mike Howe - voc
Kurt Vanderhoof - g
Craig Wells - g
Duke Erickson - bg
Kirk Arrington - ds

METAL CHURCH (photo)
 

Bývalí členové:

David Wayne (voc, 1983-85, 4/86-87, cca 2/99-cca 10/99); William McKay (voc); Mike Howe (voc, 1988-10/96); Ronny Munroe (voc, 2012-?)
Stevie Hott
Kurt Vanderhoof (g, 1983-87); John Marshall (g, 1988-94); Jason Hendricks Jr. (g, cca 11/94-10/96)
Rick Wagner (ds); Carl Sacco (ds)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Metal Church11/1984 Ground Zero
2.The Dark
produkce: Mark Dodson
11/1986 Elektra 92
3.Blessing In Disguise
produkce: Terry Date
2/1989 Elektra 75
4.The Human Factor
produkce: Mark Dodson
1991 Epic
5.Hanging In The Balance
produkce: Paul O'Neill
1/1994 Blackheart
6.Live12.10.1998Steamhammer
7.Masterpeace6/1999 Steamhammer
8.The Weight of the World28.09.2004Steamhammer
9.Light in the Dark27.06.2006Steamhammer
10.This Present Wasteland23.09.2008Steamhammer
11.Generation Nothing22.10.2013Rat Pak
12.Badlands04.12.2015
13.XI25.03.2016Nuclear Blast 57
14.Damned If You Do12/2018
15.From The Vault4/2020

Kurt Vanderhoof:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Amplifier
produkce: Kurt Vanderhoof
4/1996

Mike Howe:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Time Stands Still28.07.2009Real Music
2.Round River13.07.2010Real Music
3.Island of Anywhere25.10.2011Real Music
4.Heading West15.01.2013Real Music

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Power That Be1989

Různé:

rozchod 10/1996
reunion 1998
rozchod 7/2009
reunion 2012

John Marshall:

prod. LP:

Autopsy: Severed Survival (1989)
Hexx: Morbid Reality (1992, Century Media)

Kirk Arrington:

j.h. na LP:

Kurt Vanderhoof: Amplifier (4/96)

Mike Howe:

j.h. na LP:

Half Aflame: Guaranteed Forever (1992, IRS)
Megora: Illusions (1997)

Kurt Vanderhoof:

prod. LP:

Heretic: Breaking Point (1988, Metal Blade)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19944123.11.199428profil
19944307.12.199415Live - Ultimate Powerforcerecenze koncertu
19944307.12.199416interview
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19962414.11.19966Infokus
19974411.12.1997172Hard & Heavy Masters
19992712.08.199946Forum kritikumrecenze LP
19993804.11.199921interview, diskografie
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19942322.11.199410Hard & Heavyprofil
19964 12Pelmel - Natvrdo
199812 112Recenze - Atd.recenze LP
19991 46interview
19998 111Recenze - Na staré kovárněrecenze LP
200411 79Recenze+recenze LP
Rock 88
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
9 9recenze LP