UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 27. listopadu 2022          Celkem: 365 957 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 06.12.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
JACKSON Freddie
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 02.10.1956
JACKSON Freddie (photo)
 

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Rock Me Tonight5/1985 Capitol27 10
2.Just Like The First Time11/1986 Capitol30 23
3.Don't Let Love Slip Away7/1988 Capitol24 48
4.Do Me Again05.11.1990Capitol48 59
5.Time For Love8/1992 Capitol 83
6.Here It Is1/1994 RCA 66
7.Private Party3/1995 188
8.For Old Times Sake03.02.1997EMI
9.On Tour
& Marvin Gaye
(live)
25.09.2001Town Sound
10.Very Best of Classic Freddie29.01.2002Simply The Best
11.Classic Masters19.11.2002Capitol
12.90. Live: Marvin Gaye & Freddie Jackson
& Marvin Gaye
(live)
25.02.2003Blu Mountain
13.Twice as Nice: 2 CD Set28.10.2003Orpheus
14.Best of Freddie Jackson and Marvin Gaye
& Marvin Gaye
23.08.2005Platinum Disc
15.Back to Back Hits
& Peabo Bryson
30.08.2005EMI Special Markets
16.Best Of Freddie Jackson27.09.2005EMI
17.Personal Reflections01.11.2005Artemis
18.Transitions26.09.2006Orpheus
19.Greatest Hits06.02.2007Capitol
20.Best of Freddie Jackson15.04.2008Capitol
21.Diamond Collection25.08.2009Orpheus
22.For You16.11.2010
23.10 Great Songs14.06.2011Capitol
24.Ballads09.04.2013Capitol
25.Icon30.07.2013Capitol
26.Millennium Collection: 20th Century Masters01.04.2014Capitol

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Rock Me Tonight5/1985 Capitol18 18
2.You Are My Lady8/1985 Capitol49 12
3.He'll Never Love You (Like I Do)12/1985 Capitol81 25
4.Rock Me Tonight2/1986 13
5.Tasty Love10/1986 Capitol73 41
6.Have You Ever Loved Somebody1/1987 25 69
7.Jam Tonight6/1987 Capitol81 32
8.Nice'n'Slow6/1988 56 61
9.Crazy10/1988 41
10.Love Me Down10/1990 95
11.Do Me Again2/1991
12.Main Course5/1991
13.Me And Mrs Jones8/1992 Capitol27
14.I Could Use A Little Love (Right Now)8/1992
15.Make Love Easy1/1994 70