UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 9. října 2021          Celkem: 364 545 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 20.10.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
ELECTRIC FLAG
Chicago, Illinois, USA
*  4/1967+  11/1974

Sestava

Nick Gravenites - voc,g
Mike Bloomfield - g,voc
Roger Troy - bg
Barry Goldberg - kb
Buddy Miles - ds,voc

Bývalí členové:

Harvey Brooks (bg,g, 4/67-1969)
Herbie Rich (g,sax, 4/67-1969)
Peter Strazza (sax, 4/67-1969)
Marcus Doubleday (tr,perc, 4/67-1969)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.The Trip6/1967 Sidewalk
2.A Long Time Comin'3/1968 Columbia 31
3.Groovin' Is Easy1968
4.Electric Flag1/1969 Columbia 76
5.The Best Of Electric Flag4/1971 Columbia
6.The Band Kept Playing11/1974 Atlantic
7.Groovin' Is Easy11/1983 Thunderbolt
8.I Should Have Left Her10.04.2007Music Avenue
9.Old Glory: The Best of Electric Flag29.01.2008Sbme Special Mkts
10.Live 1968 at the Carousel Ballroom
& Erma Franklin
20.05.2016Rockbeat

Barry Goldberg:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Chicago Anthology1966
2.Blowing My Mind1966
3.Reunion1968
4.Two Jews Blues
produkce: Barry Goldberg
1969 One Way
5.Streetman1970
6.Blast From My Past11/1971 Buddah
7.Barry Goldberg1972
8.Ivar Avenue Reunion1973
9.Barry Goldberg & Friends1976
10.Stoned Again17.09.2002Texas Music Group
11.Barry Goldberg07.07.2009Micro Werks

Roger Troy:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Roger Troy1976

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Groovin' Is Easy / Over-Lovin' You7/1968 Columbia
2.Sunny / Soul Searchin'3/1969 Columbia
3.Sweet Soul Music / Every Now And Then1974 Atlantic
4.The Band Kept Playing / Doctor Oh Doctor1975 Atlantic

Různé:

rozchod 1969
reunion 1974

Barry Goldberg:

j.h. na LP:

Leonard Cohen: Death Of A Ladies' Man (11/77, CBS)
Lemonheads: It's A Shame About Ray (6.7.92, east west/Atlantic)

Roger Troy:

j.h. na LP:

Mike Bloomfield: If You Love Those Blues, Play 'Em As You Please (8/77, Guitar Player)
Mike Bloomfield: Analine (19.8.77, Tacoma)

Harvey Brooks:

j.h. na LP:

Richie Havens: Mixed Bag (2/67, Verve)
Graham Bond: Love Is The Law (1968, Pulsar)
John & Beverley Martyn: Stormbringer (2/70, Island)
Paul Pena: New Train (26.9.00, Hybrid)

prod. LP:
Quicksilver Messanger Service: Quicksilver Messanger Service (5/68, Capitol)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1971024.04.197127Pop Albumsrecenze LP
19744723.11.197434Caught In The Actrecenze koncertu
19745014.12.197421American News
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1974028.12.197421Plattersrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941307.07.19947Galerie
20073 82Lapidárumrecenze LP