UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 2. října 2022          Celkem: 365 861 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 07.10.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
DOLL BY DOLL
London, GB
*  1977+  12/1982

Sestava (1982):

Helen Turner - voc
Jackie Leven - g,voc
Mark Fletcher - bg
Chris Clarke - ds

Bývalí členové:

Jo Shaw (g,voc, 1977-cca 9/81)
Robin Spreafico (bg,voc, cca 9/78); John Read (bg, 9/81-?); Tom Nordon (bg, 2/82-cca 8/82); Tony Waite (bg)
Dave McIntosh (ds,voc, cca 9/78-9/81); Andy Anderson (ds, 9/81-?); Graham Broad (ds, 2/82-1982)
John Field (fl, 2/82-1982)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Remember3/1979 Automatic
2.Gypsy Blood
produkce: John Sinclair
16.11.1979Automatic
3.Doll By Doll22.05.1981Magnet
4.Emotional Warfare30.10.1981
5.Grand Passion9/1982 Magnet

Jackie Leven:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Clay Jug7/1994 Cooking Vinyl
2.The Argyll Cycle Vol. 122.04.1996Cooking Vinyl
3.Fairytales For Hardmen14.04.1997Cooking Vinyl
4.Control08.09.1997Cooking Vinyl/Indigo
5.Night Lillies14.09.1998Cooking Vinyl/Indigo
6.Defending Ancient Springs31.01.2000Cooking Vinyl/Indigo
7.The Wanderer08.05.2000Haunted Valley/Indigo
8.Creatures Of Light And Darkness7/2001 Cooking Vinyl
9.Shining Brother, Shining Sister2/2003
10.Jackie Leven Said
& Ian Rankin
12.07.2005Cooking Vinyl
11.Oh What A Blow That Phantom Dealt Me!19.02.2007Cooking Vinyl
12.Lovers at the Gun Club05.08.2008Cooking Vinyl
13.The Haunted Year: Spring (Man Bleeds In Glasgow / Greetings From Milford)
& The Celtic Soulmen & The Stornoway Girls
02.05.2009Cooking Vinyl

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.The Palace Of Love23.02.1979Automatic
2.Teenage Lightning16.11.1979Automatic
3.Gypsy Blood08.02.1980Automatic
4.Main Travelled Roads15.05.1981Magnet
5.Caritas / Murder On The Highway
12" + Honest Woman (live)
28.08.1981Magnet
6.The Finger09.10.1981
7.Under My Thumb20.08.1982Magnet

Jackie Leven:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Love Is Shining Down On Me09.09.1983Charisma
2.Uptown27.07.1984Charisma
3.Universal Blue18.08.1997Cooking Vinyl

Různé:

Helen Turner:

j.h. na LP:

Paul Weller: Stanley Road (15.5.95, Go! Discs)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19783716.09.197827profil
19784418.11.19783News
19791231.03.197915interview
19793301.09.197928Reading Festivalrecenze koncertu
19794020.10.19793News
19794103.11.19794News
19794317.11.197950Singlesrecenze SP
19794424.11.197926Albumsrecenze LP
1980502.02.19804News
1980823.02.19804News
19812016.05.198124Singlesrecenze SP
19812305.06.198126Albumsrecenze LP
19812627.06.198135Caught In The Actrecenze koncertu
19813025.07.198110interview
19813529.08.198111Singlesrecenze SP
19814003.10.198132Datelines
1982820.02.19823Fast Forward
19822015.05.19823Fast Forward
19823421.08.19823Fast Forward
19824109.10.198219Albumsrecenze LP
19825118.12.198255Caught In The Actrecenze koncertu
1983315.01.19833Fast Forward
19961223.03.199650Info Freakoprofil