UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 27. listopadu 2022          Celkem: 365 957 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 04.12.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Ex-členové Alba Singly Video Různé Reference
BONFIRE
Ingolstadt, Německo
*  5/1986

Sestava

Paul Sabu - voc
Angel Schleifer - g
Ken Taylor - bg
Curt Cress - ds

BONFIRE (photo)
 

Bývalí členové:

Horst Maier-Thorn (g, 5/86-89); Hans Ziller (g, 5/86-89)
Dominik Hülshorst (ds, 5/86-87); Edgar Patrick (ds, 1988-94)
Klaus Lessman (voc, 5/86-9/92); Michael Bormann (voc, 1993)
Jörg Deisinger (bg, 5/86-94)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Don't Touch The Light
produkce: Dave Hutchins
1986 RCA
2.Fire Works
produkce: Michael Wagener
1987 RCA
3.Point Blank
produkce: Michael Wagener
9/1989 RCA74
4.Knock Out
produkce: Mack
10/1991 RCA
5.Live ... The Best8/1993 Brainstorm/BMG
6.Feels Like Coming Home28.10.1996LZ/Sony
7.Rebel Soul10.11.1997SMIS/Sony
8.Fuel To The Flames12/1999 BMG
9.Free2/2004
10.One Acoustic Night15.08.2006Locomotive Music
11.Double X10.10.2006Locomotive Music
12.Early Days of Bonfire19.12.2006
13.The Räuber18.02.2008
14.Branded21.06.2011
15.Glorious05.05.2015
16.Pearls29.04.2016UDR
17.Byte The Bullet07.04.2017UDR
18.Temple Of Lies4/2018
19.Fistful Of Fire4/2020
20.Roots3/2021

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.You Make Me Feel1987
2.Sweet Obsession6/1988 84
3.Hard On Me9/1989 98
4.Who's Fooling Who1990
5.Sword And Stone?
6.Feels Like Comin' Home11.11.1996LZ/Sony
7.Back To You05.05.1997LZ/Sony
8.Because It's Christmas Time24.11.1997LZ/Sony
9.Hearts Bleed Their Own Blood22.06.1998LZ/Sony
10.Because It's Christmas Time ('98 Remix)07.12.1998SMIS/Sony
11.Deep In The Night
& Firebones
23.10.2006Klubbstyle
12.Deutsche Nationalhymne5/2010
13.Locomotive Breath27.01.2017UDR
14.Praying 4 a Miracle03.03.2017UDR
15.Schanzerherz07.04.2017UDR

Klaus Lessman:

1. Glaub dran (1993, WEA), & Hans Ziller

Hans Ziller:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Glaub dran
& Klaus Lessman
1993 WEA

Video:

1. The Best - 6/1993

Různé:

do 5/1986 Cacumen
od 5/1986 Bonfire

rozchod 1994
reunion 1996

Jörg Deisinger:

j.h. na LP:

Axel Rudi Pell: Wild Obsession (1989, Steamhammer)

Dominik Hülshorst:

j.h. na LP:

Bonfire: Feels Like Coming Home (28.10.96, LZ/Sony)

Edgar Patrick:

j.h. na LP:

Paul Samson: Joint Forces (1986, Raw Power)

Ken Taylor:

j.h. na LP:

Alphaville: Forever Young (1984, Atlantic)

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1993405.10.19937recenze LP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19971120.03.199739Hard & Heavy Masters
2000227.01.200042Forum kritikumrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20001 100Recenze - Novinkyrecenze LP
20037 63Liverecenze koncertu
Spark
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20037 68Liverecenze koncertu