UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 2. října 2022          Celkem: 365 861 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 05.10.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Ex-členové Alba Singly Různé Reference
WAH!
Liverpool, GB
*  1981+  1983

Sestava (1983):

Pete Wylie - voc,g
Carl Washington - bg
Charlie Griffiths - kb
Jay Naughton - p
Chris Joyce - ds

Bývalí členové:

Loaf A Go Go (g, cca 6/81)
King Bluff (kb,synths, 1981); Henry Priestman (kb, 1981-82); Mick Jones (kb)
John Maher (ds, cca 6/81); Paul Barlow (ds, 1981-82)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Nah = Poo - The Art Of Bluff03.07.1981Eternal/WEA33
2.The Maverick Years 80-811/1983 Wonderful World
3.A Word To The Wise Guy7/1984 28
4.Handy Wah! Whole23.07.2002Castle
5.Best of Wah!
(Gemini Sun)
16.01.2007
6.Love Holding Love16.09.2008Nettwerk
7.Opening to Bliss10.01.2012

Pete Wylie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Sinful8/1987 MDM
2.Infamy! Or How I Didn't Get Where I Am8/1991 Siren

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Forget The Down! / The Checkmate Syndrome12.06.1981Eternal/WEA
2.Somesay / Forget The Down16.10.1981Eternal/WEA
3.Remember / A Crack Is A Crack
vydáno pod jménem: Shambeko! Say Wah!
23.04.1982Eternal/WEA
4.The Story Of The Blues, Part I And II / 7 Minutes Live(ish)05.11.1982Eternal3
5.Hope (I Wish You'd Believe Me) / Sleep
12" + You Can Put Your Arms Around A Memory / Year Of Decision / L'Espwah)
11.03.1983Eternal/WEA25
6.The Story Of The Blues / Talkin' Blues
12" + Seven Minutes To Midnight
12/1983 Eternal/WEA2
7.The Peel Sessions EP
(Basement Blues / The Story Of The Blues / Better Scream / Weekends / Yuh Learn)
9/1987 Strange Fruit
8.Don't You Ever Lose Your Dreams6/1991
9.Heart As Big As Liverpool23.11.1998Columbia
10.Loverboy15.03.1999

Pete Wylie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Sinful / I Want The Moon, Mother
7" + Sophie's Sinful (For Maurice And Kabelle) / Joy Of Being Booed
12",CD + Fourelevenfortyfour / If I Love You
4/1986 MDM10
2.Diamond Girl / Spare A Thought9/1986 MDM57
3.If I Love You / Never Fall For A Whore7/1987 MDM76
4.4.11.44 / The Marksman
CD + Sinful (Song Of The Sinful Angel)
10/1987 MDM79
5.All Together Now
& The Farm
26.11.1990Produce3
6.Sinful / Fourelevenfortyfour4/1991 Siren28
7.Don't Lose Your Dreams / Seamless
12",CD + Imperfect
6/1991 Siren
8.Long Tall Scally / ... And The Good Guys Don't Die
12",CD + Everything (But The Wah!)
9/1991 Siren

Různé:

1979-81 Wah! Heat
1981-83 Wah!
1983-84 The Mighty Wah!
cca 11/1998 Pete Wylie And The Mighty Wah
cca 6/2000 The Mighty Wah!

Účast na kompilacích:

"Heart As Big As Liverpool" na "Mersey Boys And Liverpool Girls: The Sounds From The Mersey 1978-2001" (2.4.01, EMI)
"Hope (I Wish You'd Believe Me)" na "John Peel - Right Time, Wrong Speed: 1977-1987" (9.10.06)

Pete Wylie:

j.h. na SP:

The JAMS: It's Grim Up North (17.12.90, KLF Communications)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19812520.06.198123Singlesrecenze SP
19812704.07.198117Albumsrecenze LP
19812704.07.198131Datelines
19812811.07.198120interview
19812917.07.198130Caught In The Actrecenze koncertu
19814217.10.198112Singlesrecenze SP
19815119.12.198124Caught In The Actrecenze koncertu
19824430.10.19824Fast Forward
19824430.10.198218Albumsrecenze LP
19824720.11.19823Fast Forward
19824720.11.198223Singlesrecenze SP
19824720.11.198235Caught In The Actrecenze koncertu
1983315.01.198322Caught In The Actrecenze koncertu
1983529.01.198322Caught In The Actrecenze koncertu
19831005.03.19834Fast Forward
19831112.03.198326Singlesrecenze SP
19831326.03.198318It's Aliverecenze koncertu