UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 18. května 2022          Celkem: 365 550 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 19.05.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Sestava Alba Singly Filmy Ocenění Linky Různé Reference
KID ROCK
(voc,g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 17.01.1971 (Romeo, Michigan, USA, jako Robert James Ritchie)
KID ROCK (photo)
 

Sestava (2003):

Kid Rock - voc,g
Kenny Olson - g
Jason Krause - g
Jimmie Bones - kb
Stefanie Eulinberg - ds
Smith Curry - pedal steel

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Grits Sandwitches For Breakfast1990 Jive
2.The Polyfuze Method1993
3.Early Mornin' Stoned Pimp07.07.1997
4.Devil Without A Cause24.08.1998Lava/Atlantic 4
5.The History Of Rock
(2CD)
30.05.2000Lava/Atlantic73 2
6.Cocky
produkce: Kid Rock
20.11.2001Clarkston Chophouse/Lava/Atlantic 3
7.Kid Rock11.11.2003Lava/Atlantic 8
8.Live Trucker
& The Twisted Brown Trucker Band
28.02.2006Top Dog/Atlantic 12
9.Rock'n'Roll Jesus09.10.2007Top Dog/Atlantic4 1
10.Born Free
produkce: Rick Rubin
16.11.2010Atlantic 5
11.Rebel Soul19.11.2012Top Dog/Atlantic 5
12.Ain't Enough Whiskey10.02.2015Warner Bros
13.First Kiss
produkce: Kid Rock
24.02.2015Warner Bros52 2
14.Rhinestone Cowboy07.04.2015Chrome Dreams
15.Rock and Roll Rebel07.08.2015Blue Lines
16.Sweet Southern Sugar11/2017 8
17.Greatest Hits: Yiou Never Saw Coming9/2018 51
18.Bad Reputation4/2022 124

Jimmie Bones:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Snakebit And Wandering28.07.2017Funky D

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Fire It Up EP1994
2.Cowboy04.10.199936 82
3.Only God Knows Why06.03.2000Atlantic/east west 19
4.American Bad Ass4/2000 Atlantic25
5.I Am The Bulldog16.10.2000Atlantic
6.Bawitdaba23.04.2001east west41
7.Feel Like Makin' Love10/2003 Lava/Atlantic
8.Rock Star
& Ludakris & R. Kelly
13.08.2007Jive
9.So Hott / Guilty12.11.2007Atlantic
10.All Summer Long6/2008 Top Dog/Atlantic1 23
All Summer Long / Son Of Detroit (explicit live version) / Bawitdaba (explicit live version)14.07.2008Atlantic
11.Roll On12/2008
12.Lean On Me
& Shery Crow & Keith Urban
1/2010 MTV Networks 47
13.Born Free30.09.2010Atlantic
14.Racing Father Time EP11/2010 154
15.Let's Ride10/2012
16.First Kiss / Jesus And Bocephus / Wasting Time27.01.2015Warner Bros 66

Filmy:

1. Biker Boyz (2003, role, r. Reggie Rock Bythewood)

Ocenění:

2000 Blockbuster Entertainment Awards - Favorite Artist - Modern Rock
2003 American Music Awards - Favorite Pop/Rock Male Artist
2009 People's Choice Awards - Rock Song ("All Summer Long")

WWW Linky:

http://www.kidrock.com

Různé:

cca 2003 doprovodná kapela Twisted Brown Trucker
29.7.2006 svatba s Pamelou Anderson

Účast na kompilacích:

"Luckenbach, Texas (Back to the Basics of Love)" na Waylon Jennings tribute LP "I've Always Been Crazy" (19.8.03, RCA, & Kenny Chesney)
"I Know How" na "Coal Miner's Daughter: A Tribute To Loretta Lynn" (9.11.10)
"Well... All Right" na Buddy Holly tribute LP "Rave On Buddy Holly" (28.6.11, Fantasy)

j.h. na LP:
Blackwater Surprise: Time To Discover (3.4.00, RCA)
Willie Nelson & Friends: Outlaws And Angels (21.9.04, Lost Highway)
Darryl "DMC" McDaniels: Checks, Thugs & Rock n' Roll (14.3.06, RomenMpire)
Timothy B. Schmit: Expando (20.10.09, Lost Highway)
Slash: Slash (6.4.10, Dik Hayd)
Sammy Hagar: Sammy Hagar & Friends (24.9.13)

Reference:

Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1999911.03.199925Forum kritikumrecenze LP
19991018.03.199917profil
19993116.09.19997Infokus
2000706.04.20006Infokus
20001329.06.200034Forum kritikumrecenze LP
20011017.05.20018Infokus
20011328.06.20016Infokus
20012108.11.200110Infokus
2002307.02.200222interview, diskografie
2002307.02.200233Forum kritikumrecenze LP
2002902.05.200210Infokus
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19995 104Recenze - Novinkyrecenze LP
199911 96Liverecenze koncertu
199912 40interview
20023 79Novinkyrecenze LP
200712 58Recenzerecenze LP
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19998 16interview
20007 59Nová albarecenze LP