UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 27. února 2021          Celkem: 362 766 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 03.03.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Různé Reference
WINTER Edgar
(voc,kb)

Osobní údaje:

Narozen(a): 28.12.1946 (Beaumont, Texas, USA)
WINTER Edgar (photo)
 

Působení:

? Black Plague
?-1969 Johnny Winter
cca 1971-7/72 Edgar Winter's White Trash
1972-cca 1973 Edgar Winter Group
1973-? Rick Derringer
cca 1978 Johnny Winter
cca 1979 Edgar Winter Group
cca 2001 Gamma
cca 6/06-cca 6/11 Ringo Starr & His All Starr Band

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Entrance6/1970 Epic
2.Jasmine Night Dreams6/1975 Blue Sky 69
3.Together ... Live
& Johnny Winter
04.06.1976Blue Sky 89
4.Harlem Nocturne11/1990 Thunderbolt
5.Brothers In Rock'n'Roll
& Johnny Winter
7/1991 Elite
6.Live In Japan
& Rick Derringer
11/1991 Thunderbolt
7.I'm Not A Kid Anymore1/1994 Thunderbolt
8.The Best Of Edgar Winter07.05.2002Legacy
9.Original Artist Hit List18.02.2003Intersound
10.Jazzin' The Blues31.08.2004Steamhammer/SPV
11.Extended Versions
& Rick Derringer
29.03.2005Collectables
12.Better Deal
& Friends
08.08.2006Music Avenue
13.Edgar Winter Album26.09.2006Wounded Bird
14.Rebel Road08.07.2008Airline
15.Live at the Galaxy30.09.2008Classic Pictures
16.Live at the North Sea Jazz Festival
& Steve Lukather
2010 MIG
17.Playlist: The Very Best of Edgar Winter27.05.2014Epic
18.The Definitive Collection03.06.2016Real Gone

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Tobacco Road / Now Is The Time6/1970 Epic
2.It's Your Life To Live / Forever In Love17.08.1979Blue Sky
3.Above & Beyond13.01.2012Blue Sky

Různé:

j.h. na LP:

David Lee Roth: Crazy From The Heat (2/85, WEA)
David Bryan: Netherworld (1991)
Tina Turner: Simply The Best (10/91, Capitol)
Johnny Winter: Hey, Where's Your Brother? (1992, Pointblank)
Leon Russell: Moonlight And Love Songs (9.4.02, Leon Russell)
Johnny Winter: Roots (17.9.11, Megaforce)
Ringo Starr: Give More Love (15.9.17, UMe)
Denny Seiwell Trio: Boomerang (9/18)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20027 72Liverecenze koncertu
20028 85Novinkyrecenze LP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19971808.05.199726Forum kritikumrecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19742813.07.197442Caught In The Actrecenze koncertu
19743027.07.197428interview
1976103.01.197636Albumsrecenze LP
19762703.07.197622New Albumsrecenze LP
19793118.08.197922Singlesrecenze SP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1973006.01.197323News Extra
1973016.06.197315This Is America
1973028.07.197318
1974026.01.19742News Desk - Recording News
1974018.05.197430Americana
1974025.05.197416Albumsrecenze LP
1974013.07.197431Americana
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
199610 20Galerie
19979 111Recenze - Novinkyrecenze LP
20048 83Recenze+recenze LP