UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 27. února 2021          Celkem: 362 766 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 03.03.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Různé Reference
WRIGHT Gary
(kb,voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 26.04.1945 (Englewood, New Jersey, USA)

Působení:

1967-1/70 Spooky Tooth
1970-? Wonderwheel
9/72-11/74 Spooky Tooth
cca 3/11-cca 6/11 Ringo Starr & His All Starr Band

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.The Dream Weaver7/1975 Warner Bros 7
2.Light Of Smiles12/1976 Warner Bros 23
3.Touch And Gone18.11.1977Warner Bros
4.Heading Home3/1979 Warner Bros
5.The Right Place6/1981 Warner Bros 79
6.Who I Am1988 Cypress
7.Essentials22.04.2003Warner Strategic
8.First Signs of Life16.05.2006Friday Music
9.Dream Weaver & Other Hits30.01.2007Rhino Flashback
10.Human Love26.06.2007Acadia
11.Best of Gary Wright: The Dream Weaver30.09.2008Rhino
12.Connected08.06.2010Larkio
13.My My My (Coming Apart)
& Baby Brown & G&G
11.09.2012Kontor

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Dream Weaver / Let It Out
(v GB 5.3.76)
12/1975 Warner Bros 1
2.Love Is Alive4/1976 Warner Bros 2
3.Made To Love You / Power Of Love9/1976 Warner Bros 79
4.Love Is Alive / Dream Weaver10/1976 Warner Bros
5.Phantom Writer / Child Of Light2/1977 Warner Bros 43
6.Are You Weeping? / Child Of Light11.03.1977Warner Bros
7.Touch And Gone / Lost In My Emotions1/1978 Warner Bros 73
8.Really Wanna Know You / More Than A Heartache6/1981 Warner Bros 16
9.Heartbeat10/1981 Warner Bros 107
10.Dream Weaver7/1992 Warner Bros
11.Love Is Alive (edit) / I Love Rock'n'Roll
& Joan Jett,
(reissue)
25.08.2003Alpha Omega Rock

Různé:

j.h. na LP:

B.B. King: B.B. King In London (26.11.71, Probe)
Splinter: The Place I Love (27.9.74, Dark Horse)
George Harrison: Dark Horse (11/74, Apple)
Daevid Allen: Banana Moon (18.7.75, Caroline)
George Harrison: Extra Texture (Read All About It) (3.10.75, Apple)
George Harrison: Thirty-Three & 1/3rd (19.11.76, Dark Horse)
George Harrison: Cloud Nine (11/87, Dark Horse)

Účast na kompilacích:
"Dream Weaver" na OST "Wayne's World" (1992, Warner Bros)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19753209.08.197533Albumsrecenze LP
19761006.03.19763Singlesrecenze SP
19762305.06.197610interview
19764216.10.19763Singlesrecenze SP
19771326.03.197718Singlesrecenze SP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1975018.10.197517Plattersrecenze LP