UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 13. listopadu 2021          Celkem: 364 635 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 04.12.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Alba Singly Různé Reference
SMITH Elliott
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 06.08.1969 (Portland, Oregon, USA, jako Steven Paul Smith)
Zemřel(a): 21.10.2003 (sebevražda)
SMITH Elliott (photo)
 

Působení:

cca 10/96 Low

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Roman Candle1994 Domino
2.Elliott Smith21.07.1995
3.Either / Or25.02.1997Domino/Rough Trade 104
4.XO25.08.1998DreamWorks
5.Division Day28.02.2000Suicide Squeeze/Cargo
6.Figure 818.04.2000DreamWorks37 99
7.From a Basement on the Hill19.10.2004Epitaph41 19
8.Thumbsucker
& Tim De Laughter & The Polyphonic Spree
24.10.2005EMI
9.New Moon
(2CD, rarities)
08.05.2007Kill Rock Stars39 24
10.An Introduction To... Elliott Smith01.11.2010Domino
11.Heaven Adores You16.06.2015Eagle Rock
12.Shytown / No Confidence Man
& Pete Krebs
05.08.2016Suicide Squeeze

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.The Ballad Of The Big Nothing06.07.1998Domino
2.Waltz #2 (XO)12/1998 52
3.Baby Britain / Waltz Number 1 / Echo Park19.04.199955
4.Son Of Sam17.06.2000Dreamworks/Polydor55
5.The Ballad Of The Big Nothing / Division Day28.10.2010Domino

Různé:

j.h. na LP:

The Go-Betweens: The Friends Of Rachel Worth (11.9.00, Circus)
Guided By Voices: Broadcaster House (3/01, TVT)
Jon Spencer Blues Explosion: Plastic Fang (9.4.02, Matador)

Účast na kompilacích:
"A Distorted Reality Is Now a Necessity To Be Free" na "Future Soundtrack for America" (10.8.04, Barsuk)
"The Ballad Of Big Nothing" na "Declaration Of Independence" (8/04, Domino)
"Meet Me In The City" na Junior Kimbrough tribute LP "Sunday Nights: The Songs of Junior Kimbrough" (17.1.05, Fat Possum, & Blues Explosion)
"Needle In The Hay" na "Rough Trade Shops: Singer Songwriter 01" (3.7.06, Rough Trade)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19982811.07.199831Liverecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
199811 111Recenze - Atd.recenze LP
20005 14Pelmel
20076 9Rock & Top - News
20079 48profil