UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 8. ledna 2022          Celkem: 364 789 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 17.01.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
NASH Johnny
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 19.08.1940 (Houston, Texas, USA, jako John Lester Nash, Jr.)
Zemřel(a): 06.10.2020 (přirozená smrt)
NASH Johnny (photo)
 

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Soul Folk1964
2.Hold Me Tight1965
3.Johnny Nash1966
4.Quiet Hour1967
5.I Got Rhythm1968
6.Let's Get Lost1969
7.Teardrops In The Rain1970
8.Starring Johnny Nash Studio Time1971
9.I Can See Clearly Now10/1972 CBS39 24
10.My Merry-Go-Round15.06.1973CBS
11.Celebrate Life9/1974 Epic
12.Greatest Hits20.12.1974CBS
13.Tears On My Pillow
produkce: Johnny Nash/Bunny Siegler/Johnny Khouri
08.08.1975CBS
14.What A Wonderful World1977
15.The Johnny Nash Collection12/1977 Epic18
16.Love Me Tender1978
17.Let's Go Dancing
produkce: Van McCoy
25.05.1979Epic
18.Johnny Nash Album1980
19.Besame Mucho1980
20.Stir It Up1981
21.Here Again1986
22.Superhits28.09.2004Sony International
23.Reggae Collection26.02.2008Sbme Special MKTS.
24.Definitive Early Album Collection15.02.2011Jasmine
25.The Essential Early Recordings30.10.2015Primo

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.A Very Special Love12/1957 ABC-Paramount 46
2.Almost In The Your Arms10/1958 ABC-Paramount 78
3.The Teen Commandments
& Paul Anka & George Hamilton IV
11/1958 ABC-Paramount 29
4.As Time Goes By3/1959 ABC-Paramount 43
5.Some Of Your Lovin'2/1961 ABC-Paramount 104
6.Ol' Man River9/1962 Warner Brothers 120
7.I'm Leaving3/1964 Groove 120
8.Let's Move And Groove (Together)9/1965 JoDa 88
9.Let's Move And Groove (Together) / Understanding18.02.1966Pye
10.One More Time29.04.1966Pye
11.Somewhere5/1966 JoDa 120
12.Hold Me Tight8/1968 Regal Zonophone5 5
13.You Got Soul12/1968 Major Minor6 58
14.Lovey Dovey2/1969 JAD 130
15.Cupid3/1969 Major Minor6 39
16.We Try Harder
& Kim Weston
5/1969 Banyan Tree 135
17.Love And Peace7/1969 JAD 132
18.(What A) Groovy Feeling3/1970 JAD 102
19.I Can See Clearly Now5/1972 CBS4 1
20.There Are More Questions Than Answers9/1972 CBS9
21.Stir It Up2/1973 CBS13 12
22.Guava Jelly02.03.1973CBS
23.Ooh What A Feeling01.06.1973CBS
24.My Merry-Go-Round6/1973 CBS 77
25.Lovin' You1/1974 CBS 91
26.Nice Time / You Better Stop (Messing Around)6/1974 CBS
27.You Can't Go Halfway10/1974 Epic 105
28.Hold Me Tight / Groovin'22.11.1974CBS
29.Tears On My Pillow09.05.1975CBS1
30.Let's Be Friends / The Edge Of Love12.09.1975CBS42
31.Rock It Baby (Baby We've Got A Date)14.11.1975CBS
32.(What A) Wonderful World
produkce: Sonny Limbo/Micky Buckins
28.05.1976Epic18 103
33.Birds Of A Feather14.01.1977Epic
34.Rock You To Your Socks15.04.1977Epic
35.That Woman10.06.1977Epic
36.Halfway To Paradise09.09.1977CBS
37.Dream Lover04.11.1977Epic
38.Reggae On Broadway13.01.1978Epic
39.Wonderful Woman11.05.1979Epic
40.Rock Me, Baby10/1985 47
41.I Can See Clearly Now3/1989 54
42.Ol' Man River / I Lost My Baby
(reissue)
15.07.2013Outta Sight

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1973903.03.197320New Pop Singlesrecenze SP
19731331.03.197313Soul Foodinterview
19732707.07.197324Albumsrecenze LP
19752017.05.197516Singlesrecenze SP
19753316.08.197541Albumsrecenze LP
19753713.09.197549Reggae - New Singlesrecenze SP
19753927.09.197519Singlesrecenze SP
19762122.05.19763Singlesrecenze SP
1977819.02.197720Singlesrecenze SP
19772809.07.197744Caught In The Actrecenze koncertu
19773710.09.197713Singlesrecenze SP
19774612.11.197733Singlesrecenze SP
19971616.04.197724Singlesrecenze SP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1966025.02.19664Singlesrecenze SP
1973016.06.197337Albumsrecenze LP
1975019.07.197516Quick Before They Va
1975013.09.197519Plattersrecenze LP
1976029.05.197617Plattersrecenze LP, recenze SP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1995825.04.19956Galerie