UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 7. září 2019          Celkem: 355 350 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 17.09.2019

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2019)
UK Albums
(1956-2019)
Billboard Singles
(1940-2019)
Billboard Albums
(1970-2019)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Působení Alba Singly Ocenění Reference
N'DOUR Youssou
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 01.10.1959 (Dakar, Senegal)
N'DOUR Youssou (photo)
 

Působení:

?-1977 Nightclub Starband
? Super Etoile De Dakar

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Immigres1985
2.Nelson Mandela4/1986 Earthworks
3.Immigres8/1988 Earthworks
4.The Lion5/1989 Virgin
5.Sengalese Albums Vols. 1-14
(14MC box set)
1/1990 Jacot
6.Set9/1990 Virgin
7.Eyes Open5/1992 Columbia
8.Hey You! The Best Of Youssou N'Dour10/1993 Music Club
9.The Guide (Wommat)6/1994 Columbia
10.The Best Of Youssou N'Dour11/1994 Virgin
11.Joko, From Village To Town2/2000 Columbia
12.Ba Tay16.04.2002Jololi
13.Seven Seconds: The Best of Youssou N'Dour04.06.2002Columbia/Legacy
14.Rough Guide to Youssou N'Dour & Etoile de Dakar03.09.2002World Music Network
15.Nothing's in Vain (Coono Du Réér)
produkce: Youssou N'Dour/Habib Faye
21.10.2002Nonesuch/east west
16.Egypt08.06.2004Nonesuch
17.Bercy 200414.12.2004Jololi
18.Essential Collection 1988-199009.05.2006Nascente
19.Grand Bal 200316.10.2007Jololi
20.Rokku Mi Rokka (Give And Take)22.10.2007Nonesuch
21.Guide (Wommat)29.01.2008Sbme Special Mkts
22.I Bring What I Love26.01.2010Nonesuch
23.Once Upon a Time In Senegal
& Etoile De Dakar
01.06.2010Sterns Arc
24.Dakar - Kingston20.07.2010Universal
25.Mbalakh Dafay Wakh2011
26.Fatteliku: Live from Athens
& Super Etoile De Dakar
16.10.2015Real World
27.Africa Rekk11.11.2016Epic
28.Le Grand Bal a Bercy20.02.2001

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.The Rubberband Man / Nelson Mandela3/1986 Rough Trade
2.Shakin' The Tree / Old Tucson
12",CD + Sweeping The Leaves
& Peter Gabriel
5/1989 Virgin61
3.The Lion / Macoy
12" + Gaiende (African mix)
2/1990 Virgin
4.Solsbury Hill / Shakin' The Tree
& Peter Gabriel
12/1990 Virgin57
5.7 Seconds / Mame Bamba
featuring Neneh Cherry
produkce: Johnny Dollar
13.06.1994Columbia2 98
6.Undecided02.01.1995Columbia53
7.Anime
& Massimo Di Cataldo
04.11.1996Epic
8.Do You Mind If I Play08.06.1998Work/Columbia
9.How Come
& Canibus
21.09.1998Interscope52
10.So Many Men
with Pascal Obispo
10/2002
11.Wake Up (It's Africa Calling)
feat. Neneh Cherry
22.10.2007Nonesuch

Ocenění:

1994 MTV European Music Awards - Best Song ("7 Seconds", & Neneh Cherry)
2004 Grammy Awards - Best Contemporary World Music Album ("Egypt")
2005 Music Of Black Origin (MOBO) Awards - Best African Act
2013 Polar Music Prize

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20029 37Festivaly - Montreux Jazz Festivrecenze koncertu
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
2000509.03.200036Forum kritikumrecenze LP
Gramorevue
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
198812 9recenze koncertu
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
198711 8recenze koncertu
19882 20Melodie ze světa
198812 3recenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19911024.05.199125Profilyprofil
19941107.06.199415World Musicprofil, interview
19941813.09.199429Recenzerecenze LP
19942011.10.199422recenze SP
19986 86Liverecenze koncertu
20004 60World Music
20004 107Recenze - Novinkyrecenze LP
200010 42profil
20012 59World Music
20048 73Recenzerecenze LP
200712 60Recenzerecenze LP
20125 97Globální kuchyně
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20004 18World Musicprofil