UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 18. května 2022          Celkem: 365 550 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 19.05.2022

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2022)
UK Albums
(1956-2022)
Billboard Singles
(1940-2022)
Billboard Albums
(1970-2022)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame



Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2022)
Působení Alba Singly Různé Reference
ENTWISTLE John
(bg)

Osobní údaje:

Narozen(a): 09.10.1944 (London, GB, jako John Alec Entwistle)
Zemřel(a): 27.06.2002 (předávkování kokainem)
ENTWISTLE John (photo)
 

Působení:

1962-2/64 Detours
2/64-11/64 High Numbers
11/64-12/83 The Who
1/73-73 Rigor Mortis
cca 11/74 Ox (bg,voc)
1988-? Michelangelo
? Rock
1989-? The Who
? Tipton, Entwistle & Powell
4/00-6/02 The Who

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.The Ox11/1970 Track
2.Smash Your Head Against The Wall5/1971 Track
3.Whistle Rymes23.12.1972Track
4.Too Late The Hero20.11.1981WEA 71
5.The Rock06.07.1998Repertoire/edel
6.Left For Live12.11.2002Koch International
7.So Who's the Bass Player: The Ox Anthology22.03.2005Sanctuary
8.Mad Dog07.02.2006Sanctuary
9.Edge of the World
& Glenn Tipton & Cozy Powell
07.03.2006Rhino

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.I Believe In Everything / My Size02.04.1971Track
2.Too Late The Hero / Comin' Back9/1981 Atco 101
3.Talk Dirty
(v USA)
12/1981 Atco

Různé:

j.h. na LP:

Flash Fearless Versus The Zorg Women Parts 5 & 6 (16.5.75, Chrysalis)
Roger Daltrey: One Of The Boys (13.5.77)
Lonnie Donegan: Puttin' On The Style (1977)
The Fabulous Poodles: The Fabulous Poodles (23.9.77, Pye)
Pete Townshend: The Iron Man (6/89, Virgin)
Glenn Tipton: Baptism Of Fire (3.2.97, Atlantic)
Gov't Mule: The Deep End Vol. 1 (23.10.01, ATO)

prod. SP:
The Fabulous Poodles: When The Summer's Thru (26.8.77, Pye)
The Fabulous Poodles: Workshy (1.6.79, Pye)

prod. LP:
The Fabulous Poodles: The Fabulous Poodles (23.9.77, Pye)

Účast na kompilacích:
"Here Comes The Sun" na George Harrison tribute LP "Songs From the Material World: A Tribute to George Harrison" (25.2.03, Koch Entertainment)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20028 11Rock & Top
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20021326.07.20029Infokus
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1971003.04.197110New Pop Singlesrecenze SP
19745014.12.19748
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1972025.11.197246Interviewinterview
1973010.02.19736
1973016.06.197334
1975004.01.197512
1975017.05.19759Thrills