UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 11. srpna 2019          Celkem: 354 809 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 24.08.2019

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2019)
UK Albums
(1956-2019)
Billboard Singles
(1940-2019)
Billboard Albums
(1970-2019)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Linky Různé Reference
CHUMBAWAMBA
Leeds, GB
*  1981+  7/2012

Sestava

Alice Nutter - voc
Dunston Bruce - voc,perc
Frank Boff - g,voc
Paul Greco - bg
Jude Abbott - tr,voc
Louise Mary Watts - voc,kb
Darren Hammer - ds
Danbert Nobacon - voc,prog

CHUMBAWAMBA (photo)
 

Bývalí členové:

Mavis Dillon (bg,kb, 1981-cca 1993)
Billy McCoid (ds, 1981-?)
MC Fusion (voc, 1991-?)
Common Knowledge (kb,voc,acc, 1991-?)
Neil Ferguson (g,kb, 1991-?)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Pictures Of Starving Children Sell Records10/1986 Agit-Prop
2.Never Mind The Ballots: Here's The Rest Of Your Life7/1987 Agit-Prop
3.English Rebel Songs 1381-191410/1988 Agit-Prop
4.Slap!7/1990 Agit-Prop
5.The First Two
(2CD, reedice 1+2)
2/1992 Agit-Prop
6.Shhh5/1992 Agit-Prop
7.Jesus H Christ12/1992 Agit-Prop
8.Anarchy25.04.1994One Little Indian29
9.Showbusiness!27.02.1995One Little Indian
10.Swingin' With Raymond
(2CD)
23.10.1995One Little Indian70
11.Tubthumper25.08.1997EMI19 3
12.Uneasy Listening & Tubthumper16.11.1998EMI
13.ABC's Of Anarchism
& Negativland
03.05.1999
14.WYSIWYG10.04.2000EMI
15.Readymades18.06.2002Universal
16.Readymades and Then Some21.10.2003Koch
17.UN08.06.2004Koch
18.A Singsong And A Scrap11/2005 edel
19.Get On With It - Live11/2006 edel
20.The Boy Bands Have Won24.06.2008Trade Root Music
21.ABCDEFG26.02.2010No Masters Cooperative

Danbert Novacon:

1. The Unfairy Tale

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Revolution9/1985 Agit-Prop
2.We Are The World? / A State Of Mind4/1986 Agit-Prop
3.Fight The Alton Bill / Smash Clause 287/1988 Agit-Prop
4.Greatest Hits
vydáno pod jménem: Chumbawamba And Other Subversives
3/1991 Peasant Revolt
5.I Never Gave Up (Rappaport's Testament) / Laughing12/1991 Agit-Prop
6.Never Say Di / For The Love Of The Princess
vydáno pod jménem: nevydáno
06.07.1992Agit-Prop
7.Someone's Always Telling You How To Behave!23.11.1992Agit-Prop
8.Enough Is Enough / Hear No Bullshit (on fire mix) / The Day The Nazi Died (1993 mix)
& Credit To The Nation
06.09.1993One Little Indian56
9.Timebomb / Techno Timebomb / The World Turned Upside Down22.11.1993One Little Indian59
10.Love Is On The Way12/1993 One Little Indian59
11.Homophobia / Morality Play In Three Acts / Rage / Song For Derek Jarman
& The Sisters Of Perpetual Indulgence
23.05.1994One Little Indian
12.I Never Gave Up6/1994 Southern
13.Ugh! Your Ugly Houses / This Girl
CD + Mannequin / Hunchback Of Notre Dame
09.10.1995One Little Indian87
14.Just Look At Me11.03.1996
15.Tubthumping / Farewell To The Crown / Football Song (Shit Ground, No Fans)11.08.1997EMI2 6
16.Amnesia19.01.1998EMI
17.Top Of The World (Ole, Ole, Ole) / Strike (Barnsley 3, Man Utd 2 Mix) / The Best Is Yet To Come / I'm A Winner, Baby11.05.1998EMI21
18.Abc's of Anarchy
& Negativland
04.05.1999
19.She's Got All The Friends / The Passenger List For Doomed Flight 172128.02.2000EMI

WWW Linky:

http://www.chumba.com

Různé:

1982 SP jako Skin Disease
1987 SP jako Scab Aid

Účast na kompilacích:

"One By One" na LP "Rock The Dock" (7.9.98, Creation)

vlastní label Agit-Prop

Reference:

Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19952228.11.199514Bang!alerierecenze LP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1996927.06.199613Jam 96recenze koncertu
1996927.06.199614interview
19972921.08.199729Singlosyrecenze SP
19973509.10.199716profil
19973509.10.199726Forum kritikumrecenze LP
19974228.11.199713Liverecenze koncertu
19974518.12.19976Infokus
19984119.11.19987Infokus
19991125.03.199925Forum kritikumrecenze LP
2000424.02.200047Singlosyrecenze SP
2000706.04.200034Forum kritikumrecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1992608.02.199215Live!recenze koncertu
19922230.05.199232Albumsrecenze LP
19922704.07.19922News
19922918.07.19924News
19924828.11.199228Singlesrecenze SP
19925012.12.199214Liverecenze koncertu
1993423.01.199334Info Freako
19932519.06.199326Liverecenze koncertu
19933131.07.199323Liverecenze koncertu
19933207.08.199317Live - Heineken Music Fest.recenze koncertu
19933604.09.199341Reading '93
19933604.09.199327Singlesrecenze SP
19933711.09.199334
19934720.11.19933News
19935118.12.199315Liverecenze koncertu
19941516.04.199415liverecenze koncertu
19941623.04.199429Albumsrecenze LP
19941730.04.199428
19942021.05.19942News
19942311.06.199420live - Carnival '94recenze koncertu
19942602.07.199431Glastonbury '94
19942923.07.199414Live - Heineken Festivalrecenze koncertu
19951011.03.199540Albumsrecenze LP
19963103.08.199640Live! - TUC Respect Festivalrecenze koncertu
19973102.08.19976News
19973316.08.199718interview
19973713.09.199751Albumsrecenze LP
19973820.09.19976News
19974111.10.19976News
19974401.11.199736Liverecenze koncertu
19974508.11.19977News
19975013.12.19975Newsinterview
1998103.01.199824interview
1998531.01.199823Singlesrecenze SP
1998531.01.199832Coming Up
19981411.04.19987News
19982918.07.199826Live - T In The Parkrecenze koncertu
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19941419.07.199427Glastonbury '94recenze koncertu
19941616.08.199427Recommandérecenze LP
19941813.09.199417profil
19942208.11.19945Pelmel - Interviewinterview
19942406.12.199430Liverecenze koncertu
19952405.12.199527Recenzerecenze LP
19963 64Předzvěstirecenze LP
19965 65Live Specialrecenze koncertu
19966 55interview
19968 16Jam '96recenze koncertu
199711 104Recenze - Novinkyrecenze LP
19981 41interview
19981 82Liverecenze koncertu
19993 20On Linediskografie
19993 101Recenze - Novinkyrecenze LP
20003 14Pelmel
20006 70profil
20036 52interview
20036 69Recenze CDrecenze LP
20046 76Recenzerecenze LP
20071 56Recenzerecenze LP
20085 62Recordrecenze LP
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20003 16Zaostřeno
20004 90Nová albarecenze LP