UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 13. listopadu 2021          Celkem: 364 635 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 04.12.2021

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2021)
UK Albums
(1956-2021)
Billboard Singles
(1940-2021)
Billboard Albums
(1970-2021)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2021)
Působení Sestava Alba Singly Různé Reference
BISHOP Elvin
(g)

Osobní údaje:

Narozen(a): 21.10.1942 (Tulsa, Oklahoma, USA)
BISHOP Elvin (photo)
 

Působení:

1965-69 Paul Butterfield Blues Band
cca 10/75 Elvin Bishop Band
2015-cca 7/18 Big Fun Trio

Sestava

Elvin Bishop - voc,g
Johnny Vernazza - g
Michael Brooks - bg
Philip Aaberg - kb
Dan Baldwin - ds
Mickey Thomas - voc

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Elvin Bishop1969
2.Feel It1970
3.Rock My Soul1971
4.Applejack1972
5.Crabshaw Rising1972
6.Let It Flow5/1974 Capricorn
7.Juke Joint Jump4/1975 Capricorn
8.Struttin' My Stuff12/1975 Capricorn 25
9.Hometown Boy Makes Good10/1976
10.Raisin' Hell
(2LP)
19.08.1977Capricorn
11.Hog Heaven1978
12.The Best Of Elvin Bishop1979
13.Is You Or Is You Ain't My Baby1981
14.Big Fun1988
15.The Skin I'm In10/1998 Alligator
16.That's My Partner
& Little Smokey Smothers
25.07.2000Alligator
17.20th Century Masters - The Millennium Collection15.01.2002Universal
18.Best of Elvin Bishop22.11.2004Collectables
19.Party Till the Cows Come Home07.12.2004Acadia
20.Gettin' My Groove Back16.08.2005Blind Pig
21.Booty Bumpin': Recorded Live26.06.2007Blind Pig
22.The Blues Roll On
hosté: B.B. King, Derek Trucks, Warren Haynes, James Cotton, George Thorogood, Kim Wilson, Tommy Castro
23.09.2008Delta Groove/Eclecto Groove Music
23.Red Dog Speaks15.06.2010Delta Groove
24.Raisin' Hell Revue: Live On The Legendary Rhythm & Blues Cruise17.05.2011Delta Groove
25.That's My Thing
(Inc.)
16.10.2012Delta Groove Music
26.She Puts Me in the Mood27.11.2012Music Avenue
27.Can't Even Do Wrong Right19.08.2014Alligator
28.Live at Jazzfest 201619.08.2016Munck Music
29.Elvin Bishop's Big Fun Trio
vydáno pod jménem: Elvin Bishop's Big Fun Trio
10.02.2017Alligator

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Johnny B. Goode / So Fine
& Grateful Dead
1/1972 Warner Bros
2.Stealing Water Melons9/1973 Epic
3.Travellin' Shoes
(v GB 22.11.74)
9/1974 Capricorn 61
4.Sure Feels Good6/1975 Capricorn 83
5.Fooled Around And Fell In Love
produkce: Blazek/Szymczyk
2/1976 Capricorn29 3
6.Struttin' My Stuff7/1976 Capricorn 68
7.Spend Some Time
featuring Mickey Thomas
12/1976 Capricorn 93

Různé:

j.h. na LP:

The Live Adventures Of Mike Bloomfield And Al Kooper (1968, Edsel)
A.B. Skhy: Ramblin On (1970)
John Lee Hooker: Never Get Out Of These Blues Alive (3/72, ABC)
Bo Diddley: The 20th Anniversary Of Rock'n'Roll (23.4.76, RCA)
Toni Brown & Terry Garthwaite: The Joy (17.2.78, Fantasy)

Reference:

Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19754325.10.197542Caught In The Actrecenze koncertu
19755227.12.197514
19761908.05.197622Albumsrecenze LP
19762703.07.197632profil
19763818.09.197634interview
19774108.10.197729Albumsrecenze LP
New Musical Express
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1975019.07.197516Plattersrecenze LP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19991 110Recenze - Atd.recenze LP
20011 117Recenze - Blues Barrecenze LP
200512 84Blues Bar - Na exrecenze LP