UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 11. srpna 2019          Celkem: 354 809 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 21.08.2019

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2019)
UK Albums
(1956-2019)
Billboard Singles
(1940-2019)
Billboard Albums
(1970-2019)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Alba Singly Video Filmy Ocenění Linky Různé Reference
ABDUL Paula
(voc)

Osobní údaje:

Narozen(a): 19.06.1962 (Los Angeles, California, USA)
ABDUL Paula (photo)
 

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Forever Your Girl21.06.1988Virgin5 1
2.Shut Up And Dance (The Dance Mixes)
produkce: Glen Ballard
5/1990 Virgin40 7
3.Spellbound5/1991 Virgin4 1
4.Head Over Heels13.06.1995Captive/Virgin61 18
5.Best Of Paula Abdul28.03.2000Virgin
6.Greatest Hits26.11.2002Simply The Best
7.Straight Up: Greatest Hits08.05.2007Virgin
8.10 Great Songs14.06.2011Capitol
9.Icon08.10.2013Virgin

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Knocked Out5/1988 Virgin45 41
2.(It's Just) The Way That You Love Me11/1988 Virgin 88
3.Straight Up / Cold Hearted11/1988 Virgin2 1
4.Forever Your Girl2/1989 Virgin19 1
5.Cold Hearted6/1989 Virgin46 1
6.(It's Just) The Way That You Love Me9/1989 Virgin74 3
7.Opposites Attract12/1989 Virgin1 1
8.Knocked Out6/1990 Virgin15
9.1990 Medley Mix8/1990
10.Rush Rush4/1991 Virgin3 1
11.Promise Of A New Day7/1991 Virgin16 1
12.Blowing Kisses In The Wind10/1991 Virgin 5
13.Vibeology12/1991 Virgin17 16
14.Will You Marry Me?3/1992 Captive/Virgin73 13
15.My Love Is For Real / Didn't I Say I Love You05.06.1995Captive/Virgin28 28
16.Crazy Cool8/1995 58
17.Ain't Never Gonna Give You Up1995
18.Dance Like There's No Tomorrow
& Randy Jackson
2/2008 Dream Merchant 21 62
19.I'm Just Here For The Music5/2009 87

Video:

1. Captivated - Video Collection '92 - 1991, Virgin
2. Under My Spell - 1993, Polygram, live

Filmy:

1. The Running Man (1987, choreografie, r. Paul Michael Glaser)
2. Touched By Evil (1997, role)
3. Hra o čas (1998, role, r. V. Sarin)

Ocenění:

1989 Rolling Stone - Best New Female Artist (hlasování čtenáoů)
1990 Rolling Stone - Best Female Vocal (hlasování čtenáoů)
1990 Grammy Awards - Best Music Video - Short Form ("Opposites Attract")
1992 Grammy Awards - Best Album Package ("Spellbound")

WWW Linky:

http://www.geocities.com/SunsetStrip/Palladium/7091
http://www.geocities.com/Hollywood/Set/7727
http://www.divastation.com/paula_abdul/abdul_bio.html
http://www.geocities.com/sunsetstrip/palladium/6871/hmcastle.html
http://listen.to/paula_abdul
http://www.geocities.com/RodeoDrive/Mall/1628
http://www.wam.umd.edu/~albert/paula.html
http://pouncer.simplenet.com/
http://members.xoom.com/pabdul/index.html
http://www.angelfire.com/on/letrix/abdul.html
http://www.geocities.com/Hollywood/8742/paulamusic.html
http://pouncer.simplenet.com/sounds.html
http://members.xoom.com/pabdul/audio/index.html
http://ultimatemidi.com/midi1.html#abdul
http://gene.wins.uva.nl/~bonsee/lyrics/paulaab_1.html

Různé:

autor skladby "Spinning Around" (Kylie Minogue, 19.06.00, Parlophone)

Účast na kompilacích:

"Straight Up" na "Got Hits! Perfect Pop Album" (8.4.03, Virgin)

Reference:

Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19919 30Recenzerecenze LP
Melody Maker
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1990027.10.19904News
1990003.11.199036Albumsrecenze LP
19933207.08.19933News
19933528.08.19934News
19952310.06.199534Singlesrecenze SP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
1991514.03.199118Profilyprofil
19911616.08.199120Recenzerecenze LP
19951926.09.199527Recenzerecenze LP