UMDMUSIC ULTIMATE MUSIC DATABASE 
(Téměř) Úplná databáze populární hudby Česky

Poslední aktualizace: 11. srpna 2019          Celkem: 354 809 kapel a hudebníků

English
Výběr dle písmen A-Z:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  1  ? 
Vyhledat:
Vlastní vyhledávání

Kalendárium 24.08.2019

Právě vychází na CD...
Nové taneční nahrávky...
Žebříčky (UK)...
Žebříčky (USA)...

Historické žebříčky
UK Singles
(1952-2019)
UK Albums
(1956-2019)
Billboard Singles
(1940-2019)
Billboard Albums
(1970-2019)
Radio Luxembourg Singles
(1980-1991)

Grammy Awards
Grammy Hall of Fame


Inzerce
Prodám časopisy Melody Maker cca 1970-1984 a 1992-1998, t.j. asi 1000 výtisků. Kontakt níže.

Kniha hostů Vysvětlivky Zdroje Poděkování

Přes veškerou snahu o zachování hodnověrnosti nemůže autor ručit za absolutní správnost všech údajů. Jakékoliv připomínky, rozšiřující informace a návrhy ohledně obsahu i designu jsou vítány, stejně jako nabídky spolupráce, sponsoringu, reklamy apod.

Web byl uveden do provozu 1. června 2000.

© Miroslav Jurčeka (1989-2018)
Sestava Ex-členové Alba Singly Linky Různé Reference
OK BAND
Praha, Česká republika
*  12/1981

Sestava (2001):

Marcela Březinová - voc
Vladimír Kočandrle - g,kb,voc
Antonín Manda - g
Zbyšek Kordač - bg
Pavel Skala - ds

Bývalí členové:

Marcela Březinová (voc, 12/81-87); Marcela Štveráková (voc); Lenka Marková (voc); Kateřina Brejlová (voc, cca 8/88)
Jiří Pilař (bg, cca 10/00)
Pavel Skala (ds); Milan Peroutka (ds); Libor Kubánek (ds, cca 1986-88); Ctibor Ješina (ds, 1988-?)
Josef Přib (synths, cca 8/88); Hana Švarcová (kb, cca 8/88)
Jiří Hála (sax)
Zdena Váchová (viol)

Albová diskografie:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Disco!? ?
2.Tvůj čas přichází? ?
3.Stala se nějaká chyba? ?
4.Slavnost na zámku6/1989 Supraphon
5.The Best Of OK Band11/1993 Monitor
6.Ornament osudu5/2000 Monitor-EMI
7.Za škvírou9/2001 Monitor-EMI
8.Remixed! Mixle v pixle3/2002 EMI
9.Žižkovská zeď
(2CD)
2/2003 EMI

Marcela Březinová:

#TitulDatum vydáníFirmaTypUKUSA
1.Každej to má rád
& Crazy Legs, prod. Karel Knechtl
02.04.1993Bonton

Singlová diskografie:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Nemůžu psát texty / Žižkovská zeď1982 Supraphon
2.Božský klid / Smutný cirkus1983 Supraphon
3.Pár slov a dost / On1985 Supraphon
4.Teorie / Hra o nic10/1988 Supraphon
5.Ze starého letopisu / Na řetízkovém kolotoči4/1989 Supraphon
6.Sex / Pán a čert7/1989 Supraphon
7.Jdi a otevři dveře / Moja najzlatejšia lýra
& Progres-Pokrok
7/1989 Supraphon
8.Snad za to může láska / Božský klid3/2000 Monitor EMI

Marcela Březinová:

#Název SP/EPDatum vydáníFirmaUKUSA
1.Radost ze života / The Way Of My Life7/1990 Panton
2.Anna a já / Tělo a duše
& Yandim Band
9/1990 Panton
3.Chci nejenom dávat EP
& Crazy Legs
3/1993 Bonton

WWW Linky:

http://www.okband.cz

Různé:

rozchod
reunion 2000

Vladimír Kočandrle:

vlastní label Monitor

Marcela Březinová:

j.h. na LP:

Jižní pól: Jižní pól (11/90, Globus)

Zdena Váchová:

j.h. na LP:

Jan Burian: Hodina duchů (12/89, Panton)

Reference:

&musiQ
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
200212 14Pelmel
Bang!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19931522.12.19938recenze LP
Big Beng!
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
2000706.04.200039Singlosyrecenze SP
20001215.06.200044Forum kritikumrecenze LP
20011911.10.200136Forum kritikumrecenze LP
2002704.04.200233Forum kritikumrecenze LP
Gramorevue
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19889 16interview
Kruh
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
19827 6interview
19827 45interview, recenze koncertu
Melodie
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
198210 292
19836 168Z domova
19837 210profil
19886 10Rockfest '88recenze koncertu
198811 30Recenzerecenze SP
19892 46Melodie z domova
19895 157Recenzerecenze SP
19897 219Recenzerecenze LP
19898 253Recenzerecenze SP
Rock & Pop
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20006 44interview
20006 105Recenze - Novinkyrecenze LP
200011 16Pelmel - Doma
20013 16Pelmel
200110 17Pelmel
200111 8Rock & Topprofil
20023 81Novinkyrecenze LP
20037 72Recenze CDrecenze LP
Rolling Stone
RokČísloDatumStranaRubrikaTyp odkazu
20006 28profil